NAJNOVIJE
Ministar Beroš: 15 teže ozlijeđenih u nesreći kod Slavonskog Broda

Ministar Vili Beroš obratio se medijima iz Slavonskoga Broda, gdje se u nedjelju u jutarnji satima dogodila teška prometna nesreća.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:53)
Milanović: Suosjećam s vlastima i narodom Kosova

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je u nedjelju sućut u povodu teške prometne nesreće kod Slavonskog Broda poručivši kako suosjeća s vlastima i narodom Kosova.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:47)
Trut: poginulo je devet putnika i jedan vozač

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut rekao je kako je od osmero teže ozlijeđenih četvero operirano, a da su ostali ozlijeđeni u obradama - neki su lakše, a drugi teže ozlijeđeni,

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:44)
Plenković: U mislima smo s obiteljima žrtava i kosovskim narodom

O teškoj nesreći na Twitteru se oglasio premijer Andrej Plenković, čiju izjavu prenosimo u cijelosti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:18)
U prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda deset poginulih i više desetaka ozlijeđenih

Prema trenutno dostupnim informacijama, u nesreći koja se dogodila u nedjelju u jutarnjim satima na autocesti A3 kod Slavonskog Broda poginulo je deset osoba, više je desetaka ozlijeđenih osoba.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 10:43)
Od ponedjeljka predaja zahtjeva za potpore za očuvanje radnih mjesta za srpanj

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je kako će prijave za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj zaprimati od ponedjeljka.  

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:57)
Slavonski Brod: sletio autobus, tri osobe preminule, desetci ozlijeđenih

U nedjelju oko 6.20 sati, na autocesti A3 kod Slavonskog Broda dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka s prometnice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:55)

Održana konferencija i edukacija o sustavu podrške žrtvama nasilja

Ljubičić i Plančić u Vukovaru Ljubičić i Plančić u Vukovaru Foto: Marija Molnar

U palači Srijem u Vukovaru održana je stručna konferencija s edukacijom  pod nazivom Učinkovitost sustava podrške žrtvama nasilja - iskustvo iz prakse i preporuke. Događaj u organizaciji Udruge za pomoć žrtvama Bijeli krug Hrvatske i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima – Referentnog centra Vukovar, održan je u okviru EU projekta Prekriži nasilje, a bio je namijenjen predstavnicima svih institucija, organizacija ili ustanova koje se u svojem radu susreću sa žrtvama nasilja  - policijskim službenicima, pravosudnim i djelatnicima centara za socijalnu skrb, skloništima za žrtve obiteljskog nasilja, djelatnicima službi za podršku, itd.

Cilj je bio unaprijediti dijalog između svih dionika sustava podrške žrtvama i osigurati stjecanje dodatnih znanja i kompetencija u radu sa žrtvama kao posebno ranjivom skupinom te ojačati kapacitete stručnjaka.

- Svi oni koji su u svom dijelu usmjereni na rad sa žrtvama i u neposrednom su kontaktu, odgovorni su da jačaju svoje osobne kapacitete jer ne zaboravimo da svi mi moramo učiti, raditi, pratiti zakonsku regulativu,  ali i prilagođavati naš model ponašanja prema žrtvama jer je to posebno ranjiva skupina. Zaista  moramo biti posebno senzibilizirani prema toj ranjivoj kategoriji. To je nešto na čemu se treba sustavno raditi kao i na umrežavanju gdje postoji prostor za napredak -  pojasnila je Livija Plančić, predsjednica udruge Bijeli krug Hrvatske iz Splita.

Među stručnjacima s područja  prava, socijalnoga rada i psihologije, u radu konferencije  sudjelovala je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

- Institucija pravobraniteljice je po svojoj vokaciji iznimno uključena u sve slučajeve obiteljskog nasilja i rodno uvjetovanog nasilja koji stižu pred instituciju od strane građana, najčešće građanki. Nama su ovakve međusektorske edukacije iznimno važne pogotovo kada imamo sve dionike protokola koji sudjeluju u slučajevima suzbijanja nasilja u obitelji i rodno uvjetovanog nasilja. Ono što je važno na lokalnoj razini kod ovih edukacija je da se svi dionici međusobno upoznaju, umreže i razmijene iskustva i izazove s kojima se susreću. Nužno je raditi na prevenciji, da resorna ministarstva odnosno Vlada poduzmu značajne korake u osmišljavanju jačanja preventivnih mehanizama. Sustav centara za socijalnu skrb, policije i samog pravosuđa vezano za nasilje u obitelji često je opterećeno situacijama i slučajevima koji su se mogli riješiti prije ulaska u sam sustav postupanja – naglasila je Ljubičić.  

 

Pročitano 224 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija