NAJNOVIJE
U županiji dvije novopozitivne osobe na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja su 24 sata dvije nove pozitivne osobe na COVID-19, od kojih je jedna pozitivna na PCR testiranju, a jedna na brzom antigenom testu.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 12:12)
Ministar Beroš: 15 teže ozlijeđenih u nesreći kod Slavonskog Broda

Ministar Vili Beroš obratio se medijima iz Slavonskoga Broda, gdje se u nedjelju u jutarnji satima dogodila teška prometna nesreća.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:53)
Milanović: Suosjećam s vlastima i narodom Kosova

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je u nedjelju sućut u povodu teške prometne nesreće kod Slavonskog Broda poručivši kako suosjeća s vlastima i narodom Kosova.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:47)
Trut: poginulo je devet putnika i jedan vozač

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut rekao je kako je od osmero teže ozlijeđenih četvero operirano, a da su ostali ozlijeđeni u obradama - neki su lakše, a drugi teže ozlijeđeni,

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:44)
Plenković: U mislima smo s obiteljima žrtava i kosovskim narodom

O teškoj nesreći na Twitteru se oglasio premijer Andrej Plenković, čiju izjavu prenosimo u cijelosti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:18)
U prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda deset poginulih i više desetaka ozlijeđenih

Prema trenutno dostupnim informacijama, u nesreći koja se dogodila u nedjelju u jutarnjim satima na autocesti A3 kod Slavonskog Broda poginulo je deset osoba, više je desetaka ozlijeđenih osoba.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 10:43)
Od ponedjeljka predaja zahtjeva za potpore za očuvanje radnih mjesta za srpanj

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je kako će prijave za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj zaprimati od ponedjeljka.  

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:57)

U Osijeku predstavljen Regionalni centar veterana za psihosocijalnu podršku i savjetovanje o mentalnom zdravlju

U Osijeku predstavljen Regionalni centar veterana za psihosocijalnu podršku i savjetovanje o mentalnom zdravlju Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja i Veleposlanstva SAD-a u Osijeku je predstavljen projekt budućeg Regionalnog centra veterana za psihosocijalnu podršku i savjetovanje o mentalnom zdravlju.

Projekt su predstavili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i Mark Lewis Flaming, savjetnik i otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u RH. Uz njih, predstavljanju projekta i radnom sastanku nazočili su pukovnik Bradley Ritzel, načelnik Američkog ureda za obrambenu suradnju, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović, državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100%- tnih HRVI I. skupine te predstavnici drugih braniteljskih i stradalničkih udruga.

- Izuzetno sam sretan i ponosan i zahvaljujem partnerima iz SAD-a što su prepoznali značaj ovog projekta kojim će se daljnjim proširenjem i uređenjem prostora uspostaviti Regionalni centar veterana za savjetovanje o mentalnom zdravlju i psihosocijalnu podršku te proširiti usluge – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, istaknuvši i izvrsnu suradnju s Koordinacijom udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko-baranjske županije.

Pojasnio je kako će se navedeni prostor moći koristiti za pružanje različitih oblika podrške kroz individualne i grupne modele pomoći, održavanje psiholoških radionica, pružanje usluga savjetovanja te različitog oblika terapijskog rada, a intenzivirat će se i suradnja s udrugama iz Domovinskog rata, čime će se pridonijeti poboljšanju kvalitete življenja populacije o kojoj skrbimo.

Savjetnik i otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u RH Mark Lewis Fleming izrazio je zadovoljstvo razvojem odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske, kao i ovim projektom koji će pridonijeti poboljšanju skrbi za hrvatske branitelje.

- Želimo vam i nadalje biti partner i budite sigurni da ćemo i ubuduće podržati vaše kvalitetne projekte - poručio je Fleming.

Budući Regionalni centar veterana za psihosocijalnu podršku i savjetovanje o mentalnom zdravlju predstavljen je u sadašnjem prostoru Centra za psihosocijalnu podršku Osječko-baranjske županije i Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja, koji godišnje pruže više od 8.000 različitih vrsta pomoć i intervencija za hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata. Način rada temelji se nas multidisciplinarnom pristupu, a posebnost modela pomoć je mobilni obilazak korisnika i odlazak u obitelju, uz svakodnevno pružanje pomoć i u prostorijama Centra i Područnog odjela.

Postojeći koncept prostora u kojem su objedinjeni Područni odjel Ministarstva i Centar za psihosocijalnu pomoć Osječko-baranjske županije te županijski ured za hrvatske branitelje okupio je na jednom mjestu temeljne institucije važne za rješavanje svakodnevnih potreba hrvatskih branitelja te je omogućena brža i lakša pomoć korisnicima i neposredno rješavanje problema te veća učinkovitost u radu.

Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi projekt „Uspostava veteranskih centara u Republici Hrvatskoj“ ukupne alokacije 339 milijuna kuna, a koji obuhvaća izgradnju i opremanje četiri veteranska centra - u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku. U okviru nove financijske perspektive 2021.-2027. u planu je i prijava projekta veteranskog centra u Osijeku, čime bi na ovoj lokaciji imali uspostavljenu potpunu uslugu pružanja skrbi za sve potrebe hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata s područja Slavonije, a uvažavajući velike ljudske i materijalne gubitke koje je pretrpio Grad Osijek i cijela Osječko-baranjska županija tijekom Domovinskog rata i činjenicu da je udio hrvatskih branitelja u Osječko-baranjskoj županiji 8%, što ovu županiju svrstava odmah iz Grada Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije po zastupljenosti hrvatskih branitelja.

Pročitano 73 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija