NAJNOVIJE
Od ponedjeljka predaja zahtjeva za potpore za očuvanje radnih mjesta za srpanj

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je kako će prijave za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj zaprimati od ponedjeljka.  

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:57)
Slavonski Brod: sletio autobus, tri osobe preminule, desetci ozlijeđenih

U nedjelju oko 6.20 sati, na autocesti A3 kod Slavonskog Broda dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka s prometnice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:55)
U Privlaci se planira izgradnja knjižnice i čitaonice

U Općini Privlaka u tijeku je postupak savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za projekt izgradnje narodne knjižnice i čitaonice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:27)
USKOK podigao prijavu protiv trojice policajaca s područja Slavonskog Broda

USKOK je podigao prijavu protiv tri policajca s područja Slavonskog Broda koji su kazne naplaćivali u višim iznosima u odnosu na visinu kazne koju su počinitelji prekršaja stvarno trebali platiti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:06)
Poticajne obiteljske i populacijske mjere za poboljšanje obiteljskog standarda

Središnji državni ured za demografiju i mlade prioritetno provodi poticajne obiteljske i populacijske mjere za potpore i olakšice roditeljima u cilju poboljšanja obiteljskog standarda.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:01)
Petrinjsko područje zatreslo 3,8 po Richteru

Petrinjsko je područje zatresao u subotu u 15.43 sata prilično jak potres magnitude 3.8 prema Richteru, izvijestili su iz hrvatske Seizmološke službe.

(Subota, 24 Srpanj 2021 17:41)
MORH: Obilježena druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog

Druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog, koji je kao pripadnik hrvatskog kontingenta u NATO misiji u Afganistanu umro od ozljeda zadobivenih u napadu na vozilo u Kabulu, obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u subotu na groblju „Markovo polje“ u Sesvetama, prenosi HINA.

(Subota, 24 Srpanj 2021 14:44)

Vijećnik Galović: Aneksirani ugovori prodanih čestica u Poduzetničkoj zoni čine štetu Gradu Županji

Vijećnik Galović: Aneksirani ugovori prodanih čestica u Poduzetničkoj zoni čine štetu Gradu Županji Foto: Arhiv HRV-a

Na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća Županje, javnost je informirana o formiranju Kluba zastupnika Nezavisne liste Damira Juzbašića koji je na proteklim lokalnim izborima osvojio mandat gradonačelnika. Od 15 članova, njegova lista ima najviše vijećnika u vijeću - sedam, slijedi HDZ s pet vijećnika, SDP s dva, a jedan je vijećnik nositelj liste grupe birača - Darko Lorger. Na aktualnome satu, SDP-ov Mario Galović postavio je pitanje gradonačelniku Juzbašiću o statusu prodanih čestica u Poduzetničkoj zoni, odnosno je li istina da je u ugovor o prodaji uključena vremenska obveza o stavljanju čestice u funkciju, a naknadnim aneksima ukinuta te hoće li Grad Županja po tom pitanju pokrenuti nekakve korektivne aktivnosti s obzirom da je takvim aneksima na gubitku. Također, Galović je upitao gradonačelnika Juzbašića i mogu li se ti aneksi ugovora staviti na uvid javnosti u digitalnom obliku.

Juzbašić je odgovorio da je to dijelom točno i da su neki ugovori aneksirani ubrzo nakon potpisivanja kako bi se izbjegla spomenuta obveza.

- Ono što je bitno za reći je to da gradske službe i ja nemamo saznanja je li tu riječ o inkriminirajućim djelima. Situacija nije ista na svim česticama, na nekima je odmah u prvoj godini došlo do prodaje, a na nekima i danas imamo prve kupce – odgovorio je Juzbašić i predložio sastavljanje cjelovitog izvješća o svih 15-tak čestica Poduzetničke zone kako bi se vidjelo kada su sklapani ugovori i jesu li te kada aneksirani.

 

 

 

 

Pročitano 70 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija