Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

AZVO: Studentima u pandemiji narušeno zdravlje

Ilustracija Ilustracija FOOT: ARHIVA HRV

Agencija za znanost i visoko obrazovanje predstavila je rezultate istraživanja o dosegu i utjecaju pandemijskih okolnosti na iskustvo studiranja u prethodnoj akademskoj godini. Istraživanje Agencije za znanost i visoko obrazovanje pod nazivom "Studenti i pandemija: Kako smo (pre)živjeli?" pokazalo je da više od trećine sudionika istraživanja kao željeni oblik nastave navodi onu u fizičkom obliku. Između ostalog, rezultati pokazuju da među studentima postoji značajna razina nezadovoljstva studentskim životom u odnosu na razdoblje prije pandemije.

V.d. ravnatelja Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasmina Havranek komentirala je:
- Svi zajedno smo teško, i profesori i studenti. Profesori su se potrudili maksimalno koliko su mogli u toj situaciji da pruže nekakav oblik nastave. Studenti jako teško jer taj izravni kontakt je sigurno nešto što je nezamjenjivo. Naravno da ćemo mi uvijek biti pred ekranom i tehnologije se razvijaju, IT je otišao daleko i pitanje je što nas sve čeka u budućnosti. Pokazalo se svugdje u svijetu da je ovaj direktni kontakt nastave nešto što ne bi trebalo izbjegavati. - rekla je Havranek.

Rezultati ovog istraživanja aktualizirali su važnost brige za mentalno zdravlje. Čak 52 posto ispitanih studenata svoje mentalno zdravlje okarakteriziralo je lošijim ili puno lošijim u odnosu na razdoblje prije pandemije. Kao najčešću teškoću studenti su istaknuli samoću i usamljenost, a znatan broj njih osjećao se anksiozno i depresivno.

Nakon što su predstavljeni rezultati, održan je i okrugli stol na kojem se raspravljalo o problemima s kojima se studenti i mladi u Hrvatskoj nose.

Pročitano 520 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI