Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obilježena 30. obljetnica pogibije 97 hrvatskih policajaca u Domovinskome ratu

U Vukovaru je  obilježena 30. obljetnica pogibije 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskome ratu. Podno spomenika ispred prijeratne zgrade Policijske uprave Vukovar, a današnjeg Općinskoga suda upaljeno je 97 svijeća za policajce koji su poginuli u obrani Vukovara.

Bijele svijeće koje simboliziraju 97 poginulih i nestalih policajaca položili su policijski službenici za vrijeme projekcije fotografija i čitanja imena poginulih i nestalih policajaca – 61 iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šest iz PU brodsko-posavske i četiri iz ATJ Lučko.

spomen obilježje

Policajci su  poginuli braneći svoje domove, svoj grad ali i Hrvatsku. Upravo su ovi policajci  izvor nadahnuća i nove zastave PP Vukovar  čijih 97 crvenih kockica dostojanstveno simbolizira 97 života policajaca položenih na ulicama opkoljenog Vukovara.

Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova, naglasio je kako je odana počast za 97 mladih ljudi koji su prije 30 godina stali na branik Domovine,  iako su bili svjesni kako je velika šansa da izgube svoj život.

Njihova je žrtva u konačnici omogućila pobjedu u Domovinskome ratu  kako bismo danas imali svoju državu, neovisnu, demokratsku Republiku Hrvatsku. -rekao je Božinović polažući svijeće sa svojim savjetnicima i glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom.

-Za nas je to tužna ali ponosna obljetnica, ali poginulim policajcima iskazujemo poštovanje i sjećanje upravo na mjestima na kojima su dali ono najvrijednije što su imali, svoje živote.- naglasio je vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, a Filip Sušac, zamjenik gradonačelnika Vukovara  istaknuo:

- Upalili smo 97 svijeća, čuli 97 imena, vidjeli 97 lica i na dostojanstven način sjetili se onih kojih više nema. Hrvatska je policija za obranu Vukovara i u Domovinskome ratu dala jako puno  i stoga im na ovaj način nakon 30 godina želimo još jednom zahvaliti za žrtvu koju su dali za obranu našeg grada i Hrvatske-rekao je Sušac.

Svijeće su položili i obitelji poginulih i nestalih policajaca,  te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Pročitano 878 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI