Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Broj zaraženih raste, Božinović najavio stroge kontrole

Broj zaraženih raste, Božinović najavio stroge kontrole FOTO: ARHIVA HRV

U Hrvatskoj je posljednjih tjedana povećan broj oboljelih od koronavirusa, a na današnjoj sjednici Vlade na aktualnu situaciju u zemlji osvrnuo se, između ostalih, i premjer Plenković koji je ponovno apelirao na građane koji do sada nisu da se cijepe.

Premijer Andrej Plenković na  osvrnuo se na daljnje pogoršanje epidemiološke situacije:  - Danas smo prešli 56% cijepljene odrasle populacije prvom dozom, to je skoro milijun i 900 tisuća naših sugrađana - rekao je Plenković.

Premjer je dodao kako je među umrlima velik broj necjepljenih: - U proteklih tjedan dana od 1000 hospitaliziranih u tjedan dana čak 75 posto nije bilo cijepljeno. Indikativan podatak je da je od ljudi koji su preminuli u dobi između 40. i 59. godine, dakle od 15 preminulih u zadnjih tjedan dana samo jedna osoba je bila cijepljena. - rekao je premjer.

Ministar unutarnjih poslova i šef Stožera Davor Božinović najavio je kako će se zbog trenda opuštanja u društvu ići na pojačane provjere i nadzor postojećih mjera

- Na način da će policijski službenici obavljati pojačani nadzor osoba u javnom prometu, ugostiteljskim objektima, posebno nadzor rada ugostiteljskih objekata poslije redovnog radnog vremena, kao i nadzor provedbe mjere na javnim okupljanjima. Državnom inspektoratu fokus će biti na nadzorima također ugostiteljskih objekata, ali i trgovačkih centara, dok će Ravnateljstvo civilne zaštite pojačano nadzirati pravne osobe u ugostiteljskim objekatima i trgovačkim centrima, ali i javna okupljanja. - rekao je Božinović.

Ministar zdravstva Vili Beroš osvrnuo se na povećanbroj hospitaliziranih te rekao kako se ponovno priprema otvaranje COVID ambulanti.

Pročitano 481 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI