NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac ugostio predstavnike KK Furnir i KK Sonik Puntamika

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac ugostio predstavnike KK Furnir i KK Sonik Puntamika FOTO: Žana Kunji

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Sportskoj dvorani Borovo naselje odigrava se, u nedjelju 14. studenog, utakmica 10. kola HT premier lige između KK Furnir iz Zagreba i KK Sonik Puntamika iz Zadra.

Predstavnike košarkaških klubova ugostili su zamjenik gradonačelnika Grada Vukovar Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za sport, obrazovanje i branitelje Darko Dimić

- Iznimna je čast ugostit naše košarkaške prijatelje i čast nam je što su prepoznali grad Vukovar, što poštuju i njeguju žrtvu grada Vukovara. Odlučili su odigrati utakmicu HT premier lige u Vukovaru, što je uistinu hvale vrijedna priča jer u ovim tužnim vremenima jedna lijepa i sportska priča će izaći iz našeg grada. Moramo razbiti monotoniju i misao da je Vukovar mrtav grad. Vukovar je grad koji živi i duboko njeguje sve što mu se dogodilo – rekao je Sušac te dodao kako se nada tradicionalnom održavanju utakmica u Vukovaru.

kk susac 2

Pero Perić, sportski direktor KK Sonik Puntamika i Boris Gnjidić, direktor KK Furnir razmijenili su prigodne poklone sa zamjenikom Sušcem te izrazili nadu za dugogodišnjim održavanjem utakmica uoči Dana sjećanja.

- Sutrašnjom utakmicom želimo odati počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, nadam se da će dvorana biti posjećena i da ćemo gledati dobru košarku. - rekao je Boris Gnjidić, direktor KK Furnir.

Organizaciji utakmice pomogli su Grad Vukovar i Hrvatski košarkaški savez, a prenositi će se na nacionalnoj televiziji.

Pročitano 210 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija