NAJNOVIJE
Kad sam ja bio đeca

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljana je knjiga Vinka Juzbašića Kad sam ja bio đeca – autobiografija i biobliografija.

(Petak, 21 Siječanj 2022 19:26)
Objavljen županijski poziv za prijavu programa u kulturi i tehničkoj kulturi

Prije nekoliko dana objavljen je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2022.godinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan 880 tisuća kuna.

(Petak, 21 Siječanj 2022 18:42)
Župan Dekanić primio konzula Nakića

U palači Srijem u Vukovaru župan Damir Dekanić sa svojim zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem primio je u nastupni posjet novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:51)
Osječke orgulje ponovno u punom sjaju

Nakon više od četiri godine od kako su bile poslane na rekonstrukciju i restauraciju osječke orgulje ponovno u svom punom sjaju.

Đakovačko-osječka nadbiskupija, Župa sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske upriličili su blagoslov i svečani koncert u povodu kolaudacije obnovljenih orgulja u konkatedrali Sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku.

- Velika je čast i zadovoljstvo što sam mogao prisustvovati ovoj svečanosti kolaudacije orgulja u našoj konkatedrali. Veseli me da ćemo nakon toliko godina moči užuvati u zvuku naših orgulja. Čestitam svim sudionicima na sudjelovanju i donacijama. Orgulje su kulturna baština svih Osječana i siguran sam da če na njima svirati najbolji orguljaši – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Ministarstvo kulture i medija uložilo je nešto više od 2,5 milijuna kuna u obnovu ovog instrumenta rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te dodala

- Ovo je zaista velebni instrument, restauracija je bila zahtjevna. Katedrala bez obnovljenih orgulja nije cjelovita – rekla je Koržinek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:39)
NK Osijek donirao KBC-u Osijek noćne ormariće

Nogometni klub Osijek donirao je Odjelu patologije trudnoće pri Zavodu za fetalnu medicinu Klinike za ginekologiju i opstetriciju 20 noćnih ormarića u vrijednosti 55 tisuća kuna. Na taj način osiguran je ugodniji i kvalitetniji boravak svih pacijenata na tom odjelu.

Ispred Nogometnog kluba Osijek donaciju ormarića brendiranih klupskim bojama i grbom uručili su članovi Uprave Valentina Koprivnjak i Vladimir Čohar, predsjednik Nadzornog odbora Janoš Andoči te Ana Macan, voditeljica ureda Uprave.

Vladimir Čohar u ime NK Osijek kazao je
- Mogu reći da smo sretni i ponosni što smo u ovim vremenima mogli pomoći KBC-u donacijom koja im je bila potrebna, mislim da je to i naša uloga u zajednici. Ovo je samo početak jer se svakako nadamo da će u budućnosti ovakvih prilika biti još i više - kazao je Čohar u ime NK Osijek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:11)
Informativna radionica za predstavnike udruga

Vinkovačka gradska uprava uputila je poziv udruga, pravnim i fizičkim osobama s različitim programima iz područja kulture i tehničke kulture s područja Vinkovaca, na informativnu radionicu koja će biti održana u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u utorak, 25. siječnja, s početkom u 18 sati. 

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:35)
Umirovljenici će mjesečnu autobusnu kartu u Vukovaru plaćati 10 kuna

Grad Vukovar i ove godine nastavlja s financiranjem gradskog prijevoza osobama starijima od 65 godina koje imaju prebivalište na području Grada Vukovara.

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:19)

Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Posjet Općini Andrijaševci Posjet Općini Andrijaševci VSŽ

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

Tom su prigodom posjetili Općinu Andrijaševci gdje ih je na radnom sastanku načelnik Ante Rajković upoznao s infrastrukturnim projektima koji su tu općinu svrstali među najuspješnije u Hrvatskoj.

Naime, ta je općina iz EU fondova povukla preko sto milijuna kuna.

„Kroz sve projekte, koje planiramo u budućnosti, želimo stvoriti uvjete za ostanak i povratak mladih na ovo područje, a među njima su i stambeno rekreacijsko naselje te poduzetničko-gospodarska zona”, rekao je Rajković.

Župan Dekanić naglasio je kako smatra da je model te općine jedan od onih koje bi u svojim razvojnim strategijama trebale primijeniti i druge općine u Hrvatskoj.

„To je model koji jamči ostanak mladih ljudi na ovom području i daje konkretan odgovor na probleme depopulacije s kojima se sve općine u Slavoniji suočavaju”, poručio je Dekanić.

Naglasio je i kako će taj model, čiji je idejni začetnik bio i on kao donedavni načelnik Općine Andrijaševci, nastojati preslikati i na cijelu županiju.

Kanadska tvrtka Vermilion, smatra Dekanić, jedna je od onih koja će kroz eksploataciju plina na ovom području osigurati ne samo radna mjesta, nego i postati aktivan sudionik u životu cjelokupne zajednice.

Kanadski veleposlanik Bowman je rekao kako i dolazi iz malog mjesta u Kanadi te da razumije demografske i infrastrukturne probleme s kojima se općine susreću.

„Želim pomoći u promociji investiranja u ovaj kraj te se nadam kako ću u tome uspjeti”, poručio je Bowman.

Dodao je i kako se nada da će uskoro u posjet Vukovarsko- srijemskoj županiji dovesti članove poslovne zajednice koji su okupljeni u Kanadsko-hrvatsku mrežu te da će kroz promociju već odrađenih projekata i novih mogućnosti investiranja pripomoći da nove investicije stignu u ovaj kraj.

Nakon Andrijaševaca župan Dekanić i veleposlanik Bowman posjetili su i Općinu Stari Jankovci gdje su održali rani sastanak sa načelnikom Draganom Sudarevićem.

Na sastanku se razgovaralo o planovima eksploatacije plina s tvrtkom Vermilion koja na području te općine ima koncesiju, ali i o mogućnostima za proširenje suradnje u budućnosti.

Pročitano 126 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija