Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić dodijelio je stipendije za 84 učenika

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić dodijelio je stipendije za 32 učenika srednjih škola i 52 studenata s područja grada Osijeka, za što je iz proračuna izdvojeno 816 tisuća kuna.

Učeničke stipendije iznose 600 kuna mjesečno i isplaćuju se od rujna do lipnja, kod studentskih stipendija riječ je o novčanoj potpori od 1200 kuna mjesečno koja se studentima isplaćuje tijekom akademske godine. Stipendiraju se daroviti te učenici i studenti u deficitarnim i STEM zanimanjima.

- Dodjeljujemo 32 učeničke stipendije i 52 studentske. Učeničke stipendije iznose šest tisuća kuna godišnje s obzirom da se odnose na deset mjeseci. Studentske stipendije iznose 12 tisuća kuna godišnje isto po deset mjeseci. Za iduću godinu najavljujem da je grad Osijek proširio mjeru izvrsnosti pa ćemo tako najboljih pedeset srednjoškolaca stipendirati sa besplatnim vozačkim ispitom za što smo u proračunu osigurali 375 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić.

Ove je godine dodijeljeno 13 stipendija onima koji se školuju za deficitarna zanimanja, 13 darovitim studentima te 26 stipendija onima koji su upisani na studijske programe iz STEM područja znanosti.

- Studiram logopediju u Rijeci te sam dobila stipendiju za deficitarno zanimanje. Budući da ne studiram u svome gradu već izvan Osijeka tu stipendiju ću iskoristit na stanovanje u Rijeci i na studiranje - rekla je Lucija Mirošničenko studentica logopedije.

Studenti se stipendiraju od prve godine diplomskog studija, odnosno od druge godine preddiplomskog studija, a trebaju ostvariti prosjek ocjena najmanje 4,00 za darovite, te 3,50 ako se školuju za deficitarna zanimanja i STEM područja znanosti.

 

Pročitano 326 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI