NAJNOVIJE
HNK Vukovar 1991 remizirao u prvoj utakmici prvenstva

Hnk Vukovar 1991, u subotu 14. kolovoza, odigrao je prvu utakmicu u Prvoj nogometnoj ligi na gostovanju kod ekipe Dubrava tim kabel.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:09)
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)
Mreža mladih Hrvatske traži dokument koji će odgovoriti stvarnim potrebama mladih

Mreža mladih Hrvatske (MMH) pozvala je u petak na Međunarodni dan mladih Središnji državni ured za demografiju i mlade da napravi strateški dokument koji će na uključiv i sveobuhvatan način odgovoriti stvarnim potrebama mladih u Hrvatskoj.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:05)

Počeo upis u Policijsku školu

Zanimanje učenika bilo je zadovoljavajuće Zanimanje učenika bilo je zadovoljavajuće PUVS

Otvoren je natječaj za upis u 3. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“.

Policijska akademija pokrenula je niz promotivnih aktivnosti, a u Vinkovcima je održan Dan otvorenih vrata kako bi se što više mladih upoznalo s policijskim zanimanjem i motiviralo da se prijave na natječaj.

Na Trgu bana Josipa Šokčevića policijski su službenici građane upoznali s radom i opremom svih rodova policije, preventivnim aktivnostima te o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja.

Ivana Mudrinić, pomoćnica voditelja Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave vukovarsko-srijemske kaže da su mladima pokazivali što policija radi i što znači biti policajac.

Učenici su mogli na policijskom poligonu testirati razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti koje su potrebne za upis u školu.

Polaznicima škole osigurani su smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao kao i mogućnost napredovanja i nastavka obrazovanja.

Zanimanje za policijsku školu na području Slavonije veće je negoli na drugim područjima Hrvatske.

Pročitano 104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija