NAJNOVIJE
U Hrvatskoj 64 novoboljele osobe od koronavirusa

U Hrvatskoj su zabilježena 64 nova slučaja zaraze koronavirusom, a od covida je umrlo 19 osoba, izvijestio je Stožer Civilne zaštite RH.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 12:25)
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)

Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju

Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju Foto: J. Vrdoljak

Grad Vukovar i Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ su u proteklih godinu i pol dana proveli niz radova u svrhu modernizacije Sportske dvorane u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje u ukupnom iznosu 2.670.233,38 kuna s PDV-om.

Investicije su sufinancirane sredstvima EU te sredstvima Ministarstva turizma i sporta. Dvoranu je posjetio gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima rekavši kako će provedeni projekti omogućiti podizanje standarda sportske dvorane na još veću razinu.

- Ovim smo projektima uspješno zaokružili priču o sportskoj dvorani u Borovu naselju te njezinoj modernizaciji u raznim segmentima. Dvorana sada pruža još viši sportski standard na korist vukovarskih, ali i svih drugih sportaša koji dođu u naš grad. Trenutno je u tijeku i ljetni sportski kamp što nas čini još ponosnijima, jer najmlađi Vukovarci imaju kvalitetno mjesto za razvijanje svojih sportskih vještina – izjavio je Penava.

Po riječima ravnatelja JU „Sportski objekti Vukovar” Ivana Szaboa, prilikom modernizacije dvorane pribavljena najkvalitetnija košarkaška oprema koja omogućuje održavanje najviših sportskih natjecanja kada je riječ o tom sportu.

Dodao je kako je modernizacija sportske dvorane jako važna za sportske udruge i klubove koji djeluju na području našega grada.

- Sportske udruge i klubovi će sada dvoranu moći koristiti na znatno funkcionalniji način. Ovo je značajan iskorak kada je riječ o sportskoj infrastrukturi grada Vukovara – izjavio je Szabo.

Kroz projekt „Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo Naselje“, koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara, provedena je energetska obnova dvorane. Grad Vukovar je nabavio opremu kojom je modernizirana košarkaška dvorana, a podrazumijeva mobilne koševe FIBA level 1, košarkašku tablu FIBA level 1, tablicu za osobne pogreške, semafor FIBA level 1 te pregradnu zavjesu. Izgrađeni su i uredi za sportske udruge koje koriste sportsku dvoranu te je opremljen fitness centar u Sportskoj dvorani kojeg koriste sve sportske udruge koje su korisnici dvorane te mnoge druge udruge.

 

Pročitano 159 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija