NAJNOVIJE
Počela izgradnja vukovarske obilaznice

Dugo očekivani radovi na izgradnji vukovarske obilaznice duge 19 kilometara počeli su u ponedjeljak na dionici Bršadin sjever-čvorište Lužac, u duljini 6,5 kilometara, vrijednoj 28 milijuna eura. Po riječima predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, riječ je o iznimno značajnom projektu cestovne infrastrukture za građane Vukovara, vrijednom ukupno više od 100 milijuna eura, prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 14:34)
OŠ "Ivan Kozarac" u Županji dobila energetsku obnovu vrijednu više od 3 milijuna eura

U okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova zgrada javnog sektora, naša je županija prijavila projekt pod nazivom Energetska obnova osnovne škole i dvorane Ivana Kozarca u Županji. Projekt je zadovoljio sve propisane uvjete javnoga poziva i predložen je za financiranje. Ukupna je vrijednost projekta nešto veća od 3 milijuna eura, iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobreno je gotovo 2,6 milijuna eura, a ostatak novca osigurat će osnivač škole odnosno Vukovarsko-srijemska županija. Tim je povodom ovu školu izgrađenu još sedamdesetih godina prošloga stoljeća obišao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

(Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 14:20)
Na Gradskome vijeću Grada Vukovara za nagradu za životno djelo predloženi Mirjana Kulić, dr. Siniša Maslovara i Tomislav Čorak

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je 25. sjednica Gradskog vijeća kojoj je prethodio aktualni sat gradonačelnika.

(Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 13:46)
Trostruka prometna nesreća u Vukovaru

Iz vukovarsko-srijemske policije priopćili su o 10 prometnih nesreća, pet s materijalnom štetom (Ilok-2, Vukovar, Vinkovci, autocesta A3) i pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. 

(Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 10:41)
U tri dana sedam dojava o dragovoljnoj predaji oružja

Od 12. ožujka do 15. travnja 2024. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske postupali su u sedam dojava o dragovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava te u 16 dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava, priopćeno je iz vukovarsko.srijemske policije.

(Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 10:31)
Otvoren 17. Memorijalni boćarski turnir pukovnik Ivo Šoljić

Na natkrivenim boćarskim terenima Sportsko-rekreacijskog centra Lijeva bara u Vukovaru otvoren je 17. Memorijalni boćarski turnir pukovnik Ivo Šoljić u spomen za zapovjednika obrane Mitnice. Na svečanom otvaranju nazočnima se obratio nećak pukovnika Ive Šoljića Franjo Šoljić koji se zahvalio svim sudionicima turnira na čuvanju uspomene na Ivu Šoljića i Boćarskom klubu Mitnica koji su organizatori turnira.boćanje 2 Nazočne je pozdravio predsjednik Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Igor Banovac. Turnir je bacanjem boće otvorio predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert koji je naglasio da su nakon nogometa najbrojniji boćarski klubovi.boćanje 3 Turnir je okupio 16 ekipa iz Hrvatske i BiH (Tolisa). Igrat će se na natkrivenim i vanjskim terenima BK Mitnica.Boćanje 4

(Subota, 13 Travanj 2024 09:54)
Šahovski velemajstor Alojzije Janković mladima u Vukovaru održao predavanje o šahu

Dom učenika Vukovar jučer je posjetio šahovski velemajstor Alojzije Janković kako bi učenicima i mlađim članovima šahovskih klubova iz Vukovara održao predavanje te s njima odigrao šahovsku simultanku na 10 šahovskih ploča i na taj ih način pripremio za predstojeću Regionalnu domijadu u Osijeku, a potom i Državnu u Rovinju.

(Petak, 12 Travanj 2024 15:56)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111

Župan Dekanić obišao gradilišta na cestama u Vukovarsko - srijemskoj županiji

  • Petak, Srp 22 2022
  • Piše: 
Župan Dekanić obišao gradilišta na cestama u Vukovarsko - srijemskoj županiji FOTO: VSŽ

Župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić obišao je gradilišta na državnoj cesti D2 kod Sotina te je tako započeo obilazak aktivnih gradiliša Hrvatskih cesta na području županije.

Iako godinama nije bilo većih radova na cestama u županiji, kako je i sam župan istaknuo, ipak se ceste izgrađuju i rekonstruiraju. Tijekom obilaska gradilišta na državnoj cesti D2 kod Sotina, župan je rekao kako se nastoji ući u dobru dinamiku.

- Radovi će prema izjavama izvođača i prema procjeni stručnih osoba biti završeni kako je i planirano. Ovo ljetno vrijeme najbolje je za radove, najbrže napreduju te sam siguran da će ovom dinamikom biti završeni u roku. To znači da bi sanacija državne ceste D2 trebala biti završena u ožujku, travnju iduće godine - rekao je Dekanić te je naglasio kako se uz tu dionicu gradi i Srijemska granička transverzala Ilok – Šarengrad. Župan je zadovoljan dinamikom radova, a stanovnike na čijem području se izvode radovi zamolio je za strpljenje jer će, kako kaže, konačni rezulat biti svima na korist.

Rukovoditelj Poslovne jedinice Osijek Hrvatskih cesta Goran Maritnović rekao je kako je državna cesta D2 na relaciji Sotin – Opatovac vrijedna 19,3 milijuna kuna.

- U građevinskom i prometno-sigurnosnom smislu riječ je o jednoj od najzahtjevnijoj dionica zbog brojnih hupsera. Ovom rekonstrukcijom mijenjamo geometriju ceste, a niveleta ceste se spušta tako da će cesta biti u nasipu. Cesta će se širi za metar, sa sadašnjih 6 na 7,1 metar širine. Povećava se i projektna brzina ceste uz postavljanje nove horizontalne i vertikalne signalizacije - rekao je Martinović te dodao kako su Hrvatske ceste prošle godine krenule s detaljnom rekonstrukcijom 14-te dionice državne ceste D2 koja ide od Vukovara do graničnog prijelaza Ilok te je završena rekonstrukcija 4 km državne ceste između Šarengrada i Mohova te kilometar ceste u samom naselju Šarengrad.

Prema Martinovićevim riječima, ostaje još rekonstrukcija Iločke obilaznice te dionica državne ceste između Vukovara i Sotina.

Župan je obišao i radove na sanaciji opasnog mjesta na državnoj cesti DC 46 u Ivankovu te radove na izgradnji kružnog toka u Ivankovu i radove na sanaciji kolnika državne ceste D55 dionica. Također, obišao je i radove na prilazu graničnom prijelazu Županja.

Pročitano 449 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija