NAJNOVIJE
Održana sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava

Održana je 2. redovna sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava na kojoj je, među ostalim, bilo riječ o potrebama i problemima osoba s invaliditetom.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 14:59)
Održana edukacija za obveznike Vukovarsko-srijemske županije

U organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Vukovarsko–srijemske županije u Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održana je edukacija za obveznike naše županije.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:58)
Zimska služba spremna za zimske uvjete na cestama

Pred nama su zimski uvjeti na cestama pa smo provjerili kako se za ovu situaciju pripremila komunalna Gradska tvrtka Komunalac.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:47)
21 zlato, 12 srebra, 6 bronci, 2 pehara i 3 rekorda za Klub dizača utega Vukovar

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, vikend koji je za nama, bio je pun aktivnosti za hrvatske dizače utega jer je u Osijeku održan trostruki program: Prvenstvo Hrvatske za U17 u obje spolne konkurencije, 3. završno kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore i KUP Republike Hrvatske.

U prvom dijelu natjecanja U17, prema očekivanju, najviše uspjeha imali su članovi Kluba dizača utega "Vukovar", osvojivši impresivnih 39 odličja i to 21 zlato, 12 srebra i 6 bronci.

Titule prvaka Hrvatske u sve tri dizačke discipline su osvojili: Korina Komorski do 40 kg, Tanja Turukalo do 71 kg, Maja Kell do 76 kg, Dunja Kapidžić do 81 kg, Saša Turukalo do 55 kg, Viktor Rendulić do 61 kg, i Sergej Gavrovski +102 kg.

Po tri srebra su pripala Eleni Štefanek do 71 kg, Bruni Prokopu do 67 kg i Borni Burčaku do 73 kg. Dva srebra i broncu je osvojila Ana Đurić do 55 kg, a srebro i dvije bronce su pripali Hanni Tvorek do 55 kg.

Nakon ostvarenog u pojedinačnoj konkurenciji, nije bilo dileme da će i pehari za najuspješniju žensku i mušku ekipu put Vukovara.

Niti ovo natjecanje nije prošlo bez novih državnih rekorda a opet je u fokusu bila Tanja Turukalo, koja je s podignutom težinom od 90 kg u izbačaju postavila nove rekorde za uzraste U15, U17 i U20.

U ženskom Kupu Republike Hrvatske naša mlada ekipa u sastavu Korina Komorski, Manda Braje, Maja Kell, Tanja Turukalo i Nataša Dermiček osvaja je četvrto mjesto.Dizaći utega

Isti plasman imali su i dečki i u Kupu i u završnici ekipnog Prvenstva Hrvatske a ekipu su činili Saša Turukalo, Sergej Gavrovski, Srđan Mrđenov, Nikola Todorović, David Todorović i Kristijan Bertran.

U Osijeku je nastupilo ukupno 18 članova kluba te im klub čestita na ostvarenom uspjehu.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:08)
Jedan vikend, dva natjecanja, puno uspjeha

U nedjelju 3. prosinca, Streljački klub "Grič 7" Vukovar nastupio je u Zagrebu na turniru 47. Mladost Trophy i u Valpovu na prigodnom natjecanju povodom dana grada Valpova.

Na turniru 47. Mladost Trophy, održanom u Domu sportova u Zagrebu, nastupila je Kiara Lemac bok uz bok s predstavnicima još 9 zemalja. Kiara je nastupila u dvije kategorije. U seniorskoj kategoriji u disciplini 10m zračni pištolj žene sudjelovalo je ukupno 40 natjecateljica od čega je Kiara zauzela 27. mjesto s 530 ostvarenih krugova. U kategoriji 10m zračni pištolj juniorke sudjelovalo 19 natjecateljica a Kiara je zauzela 13. mjesto.

Ovaj turnir bio je jedinstvena prilika za susretanje vrhunskih natjecateljima iz različitih zemalja. Međunarodna prisutnost pridonijela je raznolikosti i dinamici natjecanja, omogućavajući razmjenu iskustava.Streljaštvo 3

U sklopu proslave dana grada Valpova, članovi SK "Grič 7" aktivno su sudjelovali na natjecanjima u disciplinama ISSF zračna puška i ISSF zračni pištolj. Natjecanje je okupilo natjecatelje iz različitih klubova naše regije, stvarajući dinamičnu atmosferu i priliku za natjecanje na višoj razini.

Nastupilo je 5 natjecatelja: Dario Kampel i Agata Bunarkić nastupili su u disciplini ISSF zračni pištolj a Petra Budimir, Emi Kavać i Milica Jeremić u disciplini ISSF zračna puška.

Dario Kampel zauzeo je 9. mjesto s 343 ostvarena kruga. Agata Bunarkić zauzela je čvrsto prvo mjesto i time osvojila zlatnu medalju.sk

Djevojke na pušci svoje rezultate okrunile su peharom zauzevši treće mjesto u ekipnom dijelu natjecanja i to u sastavu Emi Kavać, Milica Jeremić i Petra Budimir.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:01)
Vukovarski motomrazovi podijelit će 400 paketića

I ove će godine članovi Sportskog moto kluba Golubica Vukovar provesti tradicionalnu akciju Vukovarski motomrazovi kojom božićnim paketićima daruju djecu u potrebi.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:38)
Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge

Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:17)

Vukovarska obitelj Hardi traži pomoć

Vukovarska obitelj Hardi traži pomoć Foto: Sandra Grgić

Domovinski pokret Vukovar organizirao je konferenciju za medije čiji je cilj bio skrenuti pozornost javnosti na slučaj Kristinke Hardi, majke petero djece, koja je kao žrtva obiteljskoga nasilja privremeno smještena u stan u vlasništvu Republike Hrvatske i to po hitnom postupku. S obzirom da je istekao rok korištenja stana od 2 godine, Hardi i djeca moraju napustiti stan iako nemaju drugo rješenje. Trenutno još uvijek žive u tom stanu, bez grijanja i tople vode.

Ivana Mujkić, predsjednica Domovinskog pokreta Vukovar pojasnila je kako cilj konferencije nije prozvati nekoga za trenutnu situaciju obitelji Hardi te kako su oni kao stranka u ovoj priči isključivo kao potpora kako bi se glas Kristinke Hardi što dalje čuo.

- Obitelj Hardi je od Općinskog državnog odvjetništva u rujnu zaprimila obavijest da se u roku 3 mjeseca jave kako bi se dogovorilo iseljavanje iz dodijeljenog stana. Gospođa Hardi, svjesna Zakona, ne protivi se selidbi i jasno naglašava da će mirnim putem stan napustiti, no odvjetništvu je poslala dopis u kojemu moli odgodu iseljavanja jer trenutno nemaju gdje preseliti. Kristinka je željela dignuti kredit kako bi svojoj obitelji osigurala siguran dom, ali je od banke dobila odbijenicu jer je kreditno nesposobna. Želim naglasiti kako je unatoč svim nedaćama, Kristinka prošle godine diplomirala na Pravnom fakultetu u Osijeku, a sve u cilju osiguravanja što boljih životnih uvjeta – pojasnila je Mujkić.

Kristinka Hardi zahvalila je Domovinskom pokretu na održanoj konferenciji te pozvala sve one koji su u mogućnosti da joj kroz donacije pomognu kako bi osigurala barem djelomični iznos za kupovinu kuće.

- Najstariji sin Dragan po struci je prvostupnik engleskog jezika, književnosti i filozofije koji trenutno radi na pola radnog vremena u jednom kafiću. Vladimir je redovni student četvrte godine Kineziološkog fakulteta u Osijeku te preko studentskog servisa radi tijekom cijele godine kako bi se mogao školovati. Marija je diplomirala na Teološkom fakultetu u Đakovu i trenutno je na 1. godini doktorskog studija u Zagrebu. Ivana je prvostupnica laboratorijsko-medicinske dijagnostike u iščekivanju staža, dok je najmlađa Klara maturantica vukovarske Gimnazije. Moja djeca i ja se borimo i ne odustajemo od bilo čega. Trudimo se na svaki mogući način riješiti sve nedaće koje su nas snašle, ali nažalost ovo sami ne možemo. Molim sve ljude dobre volje da nam pomognu – pozvala je Hardi.

Ako netko želi pomoći ovoj obitelji informacije može dobiti i u našoj redakciji.

Pročitano 1140 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija