NAJNOVIJE
Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su jutros u 6,01 sati zaprimili dojavu o prometnoj nesreći u Privlaci.

- Dolaskom na mjesto događaja prometne nesreće, liječnik hitne medicinske pomoći je policijskim službenicima konstatirao kako je vozač osobnog automobila preminuo. Na mjesto događaja izašla je i zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima te pripadnici DVD Privlaka. U tijeku je očevid, nakon čega ćemo detaljnije izvijestiti o okolnostima prometne nesreće - stoji u priopćenju Pu vukovarsko-srijemske. 

(Subota, 30 Rujan 2023 09:51)
Nastavlja se projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata vlakom

Vukovarsko-srijemska županija od 1. listopada 2023. do 31. prosinca 2024. u cijelom će iznosu sufinancirati prijevoz vlakom redovnim studentima koji imaju prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji, priopćeno je iz županijske uprave.

(Petak, 29 Rujan 2023 15:26)
Čelnici Grada u obilasku uspješnih tvrtki

Gradonačelnik Ivan Penava posjetio je sa suradnicima tekstilnu tvrtku Laba d.o.o. koja u Vukovaru posluje već 20 godina.

(Petak, 29 Rujan 2023 15:02)
Povodom Svjetskog dana srca u Osijeku predstavljen projekt Provjerite ritam svog srca - EKG u ljekarni

Svjetski je dan srca, 29 rujna, koji je Svjetska kardiološka federacija utemeljila 2000. godine u cilju informiranja i podizanja svijesti ljudi širom svijeta o kardiovaskularnim bolestima kao vodećim uzrocima pobola i smrtnosti. Riječ je o skupini bolesti koje zahvaćaju srce i/ili krvne žile. U Osijeku je ovim povodom održano predsavljanje projekta Provjerite ritam svog srca – EKG u ljekarni, a u organizaciji Ljekarni srce – Ljekarni Osječko-baranjske županije. Kroz projekt se građanima u Centralnoj ljekarni Osijek i ljekarni Mursa nudi besplatna usluga provjere EKG-a srca s očitanjem, a u planu je i nekoliko novih lokacija, priopćeno je iz Osječko-baranjske županije.

(Petak, 29 Rujan 2023 13:32)
Restauriran mural posvećen hrvatskim majkama

Restauriran je mural u Vukovaru koji para srca i čija slika ostaje urezana u mislima svakome tko prođe njegovim putem, a na inicijativu Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara, izvijestili su iz Gradske uprave.

Na muralu se nalazi Janja Brdar, majka pripadnika HOS-a Ivana Brdara koji je poginuo na Sajmištu 12. listopada 1991. godine.

Na njegovoj ekshumaciji 1998. godine nastala je fotografija njegove tužne i neutješne majke, koja je postala inspiracija murala. Mural je restauiraro sam njegov autor, umjetnik i slikar Mario Matković.

(Petak, 29 Rujan 2023 13:04)
Gradonačelnik Penava uputio čestitku povodom Dana policije

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uputio je čestitku povodom Dana policije na svojoj facebook stranici.

(Petak, 29 Rujan 2023 12:15)
Policija otkrila počinjitelja koji je ukrao novac iz obiteljske kuće u Mirkovcima

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili su kriminalističko istraživanje krađe novca iz obiteljske kuće u Mirkovcima počinjene 12.rujna.

- Istraživanjem je utvrđena sumnja kako je počinitelj krađe 43-godišnjak iz Mirkovaca. U njegovu je domu jučer, 28. rujna, temeljem sudskog naloga, obavljena pretraga, kojom je pronađen i oduzet gotovo sav novac koji je 12. rujna otuđio 60-godišnjaku. Novac je vraćen vlasniku, a protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

 

(Petak, 29 Rujan 2023 11:46)

Najbolja valuta, za jednu kunu si mogao kupiti tvornicu

Većina građana u anketama ipak žali za kunom Većina građana u anketama ipak žali za kunom Valerija Lozančić

Prema anketama 42,8 posto građana smatra proces uvođenja eura izrazito ili uglavnom lošim dok ocjenu dobar daje 29,9 posto.

Na pitanje tko je onda kriv za probleme nastale pri prelaska s kune na euro, 32,1 posto građana odgovara da je kriva Vlada kojoj zamjeraju što nije pratila kretanje cijena posljednjih nekoliko mjeseci prije uvođenja eura te što nisu bile pripremljene inspekcijske službe.

Ipak, 13,1 posto ispitanika smatra da nije kriv nitko jer problema i nije bilo. Dio građana odgovornost prebacuje na trgovce.

Na gradskim smo ulicama u Vukovaru razgovarali sa slučajnim prolaznicima o prvim iskustvima s računanjem u eurima i pitali ih je li bolji euro ili kuna. Evo što su odgovorili.

Domagoj Marenić: Nije bitno kuna ili euro, bitno je imaš li ih ili nemaš. Nezgodno je što sada ima više sitniša. Bolje da su kune ostavili usporedno u optjecaju neko vrijeme dok se naviknemo, a mogli smo ostaviti i svoju valutu poput Mađara. Ni Velika Britanija nije nikada uvela euro tako da to nije bila obveza. Odrekli smo se kune koja je bila najbolja valuta jer si za jednu kunu mogao kupiti i tvornicu.

Ljubica Milovanović: U mobitelu imam aplikaciju za preračunavanje eura u kune, dobila sam od Humanitarne udruge Duga. Kad dobijem mirovinu, izračunam što sve trebam platiti pa prvo platim ono najvažnije. Papirnate nosim u novčaniku, a metalne u vrećici. Prije sam nosila dvije vrećice, posebno kune, posebno eure. Cijene su sitno napisane i ima ih puno, u eurima i kunama, po kilogramu i komadu pa se teško snaći.

Ivan Čolak. Zadovoljan sam eurom i time što je Vlada napravila. Ispočetka mi je bilo teže snalaziti se u eurima, ali ide mi sve lakše. Sve u životu treba naučiti i za to se potruditi. Naučili smo se nekada na hrvatske dinare pa na kunu, a sada ćemo na eure.

Kristina Sušac: Dosta se teško snalazim, pogotovo sa sitnišima jer nosim naočale pa ne vidim sitne kovanice. Tako su sitne da ih je teško uhvatiti. Bolje mi je bilo s kunama. Nosim kalkulator i sve eure pretvaram u kune da bih se mogla snaći.

Ivica Tolj: I prije smo računali u eurima skuplje stvari, primjerice stan ili automobil. Sada se moramo priviknuti na sitni novac jer su ranije kovanice manje vrijedile pa smo ih zanemarivali. Cijene više gledam negoli što kupujem jer je sve skuplje. Sam preračunavam, za neke sam se već navika u eurima pa ne preračunavam.

Jure Vučić: Mirovina je malena i brzo potrošim tih par stotina eura. Kupim što moram. Žalim za kunom. Bila je stabilna valuta. Ne znam zašto sada hoće izrezati papirnate kune u rezance, a Nijemci još čuvaju svoje marke. Neće ni ovo dugo potrajati. Zato treba kune čuvati u sefovima. Kakva je to država koja nema svoju valutu?

Pročitano 195 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija