NAJNOVIJE
Poziv na radionicu „Božićno svjetlo”

Udruga Tko se boji sutra još? Vukovar započela je s radom 2020. godine, a samo dva mjeseca kasnije započela je s projektom „Bakina škrinja”.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:45)
U Marincima izbio požar na osobnom automobilu

U nedjelju 3.prosinca oko 13,15 sati  u dvorištu obiteljske kuće u Marincima izbio je požar na osobnom automobilu 52-godišnjaka, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:44)
Provaljeno u vukovarski restoran i otuđen novac


Tijekom noći  između 2. i 3. prosinca provaljeno je u restoran 46-godišnjaka u Vukovaru iz kojeg je otuđen novac, javili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:42)
Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike koji su raspisali organizatori pjesničke manifestacije Goranovo proljeće mogu sudjelovati pjesnici mlađi od 30 godina koji nikad nisu objavili knjigu poezije.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 13:00)
Gotovo polovica ispitanih osoba s invaliditetom osjeća se diskriminirano na natječajima za posao

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, portal MojPosao u suradnji s Udrugom Zamisli proveo je istraživanje o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada u cilju otkrivanja kako na položaj osoba s invaliditetom gleda šira javnost, poslodavci, ali i same osobe s invaliditetom.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:53)
Dobitnici priznanja "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, koja se održava već jedanaestu godinu.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:47)
Završen još jedan uspješan projekt RA VSŽ

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je završna konferencija projekta „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II“, ukupne vrijednosti 3.468.672,88 eura, od kojih je 85% bespovratnih sredstava. Projekt je započeo 1. travnja 2019., a završava 31. prosinca 2023. godine.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 11:08)

U Osijeku obilježeno 200 godina od rođenja dr. Ante Starčevića

U Osijeku obilježeno 200 godina od rođenja dr. Ante Starčevića Foto: OBŽ

Dr. Ante Starčević bio je hrvatski političar, pravnik, povjesničar i književnik kojega su još za života prozvali Ocem domovine. Rođen je 23. svibnja 1823. godine u mjestu Veliki Žitnik, a poznat je postao kao politički vođa i glavni ideolog hrvatskog nacionalizma. Povodom obilježavanja 200. obljetnice njegova rođenja na središnjem osječkom trgu cvijeće su pred njegovim spomenikom položili čelnici Osječko - baranjske županije i predstavnici Grada Osijeka. 

Župan osječko - baranjski Ivan Anušić istaknuo je kako je ovo velika obljetnica jednog od najbitnijih političara u povijesti hrvatskog naroda i hrvatske države.

- Čovjek koji je prije više od stoljeća govorio o budućnosti Hrvatske, kako ju trebamo voditi, kako o njoj promišljati i kako zaštititi Hrvatske interese i buduću Hrvatsku državu. Danas su njegove riječi, i zauvijek će biti, onakve kakve jesu, istinite i izgovorene u pravo vrijeme na pravom mjestu - rekao je Anušić.

VIZIONAR SE RAĐA

Na novinarsko pitanje imamo li danas takvih političara odgovorio je kako je lik i profil političara kao što je bio Starčević vizionarski.
- Vizionar se rađa, on se ne školuje i ne stvara. Vizionara je uvijek potrebno, ali on mora svoju viziju znati prenijeti narodu, a da on ne misli da je čudak nego da vidi nešto više od toga. Upravo takav bio je Starčević - istaknuo je Anušić.

Predsjednik osječkog Gradskog vijeća Tihomir Florijančić naglasak je stavio na važnost djelovanja Oca Domovine, a prisjetio se i njegova gesla "Bog i Hrvati".
- Politički je obilježio drugu polovicu 19. stoljeća, zajedno s velikanom i stranačkim čelnikom, Strossmayerom. On je imao geslo "Sve za vjeru i domovinu" i tu vidim poveznicu. Osijek se adekvatno odužio Ocu domovine i imenovao je središnji trg upravo po njemu - rekao je Florijančić.

Anušić je najavio kako u srijedu, 24. svibnja, Osječko-baranjska županija organizira tribinu na kojoj će se razgovarati o životu i radu Ante Starčevića.

Pročitano 205 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija