NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)

Nastavak Frontexovih profilnih obuka u Smještajnom-obučnom centru granične policije Spačva

Nastavak Frontexovih profilnih obuka u Smještajnom-obučnom centru granične policije Spačva Foto: PU vukovarsko-srijemska

Treću godinu zaredom u Smještajno-obučnom centru granične policije Spačva, otvorena je petodnevna obuka za Frontexove stalne snage kategorije 1, pod nazivom Annual training on the use of force for Standing Corps Category 1.

Prvi tjedan započeo je službenim otvaranjem prve iteracije obuke, na kojem su se svi polaznici obuke upoznali s vrlo aktivnim tjednom koji im prethodi te izmjenama u programu uvedenima kako bi se prilagodio izazovima na terenu.

Iz PU vukovarsko-srijemske navode kako će tijekom četiri tjedna, četiri grupe pripadnika stalnih snaga kategorije 1 usavršavat svoje znanje kroz petodnevne obuke. Polaznicima se testira tjelesna spremnost, vještine rukovanja vatrenim oružjem, taktika uporabe sredstava prisile, pregled osoba i vozila te pružanje prve pomoći. Zadnji dan svake iteracije rezerviran je za simulacijske vježbe, u kojima polaznici demonstriraju primjenu znanja i vještina u realnim situacijama.

Navode i kako je Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ 2023. godine bila lider u provedbi Frontexovih profilnih obuka te se nakon održane radionice u siječnju suradnja uspješno nastavlja. Iz Policijske uprave ističu kako održavanje ovakve vrste obuka u Hrvatskoj pokazuje koliko su važne zajedničke aktivnosti Policijske akademije i Frontexa, kojima unaprjeđuju spremnost policijskih službenika za izazove na koje nailaze u svakodnevnom radu u zaštiti granica EU.

Osim Policijske akademije, u organizaciju i provedbu ovog projekta uključeni su i službenici Smještajno-obučnog centra granične policije Spačva, PGP Bajakovo, PGP Vrbanja te Interventna jedinica Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Pročitano 185 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija