NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole Foto: Srednja strukovna škola "Marko Babić"

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

Uz našu, natječe se pet srednjih škola sa po jednim natjecateljem odnosno natjecateljicom i to Srednja strukovna škola Vinkovci, Obrtnička škola Osijek, Srednja strukovna škola „Antun Horvat” iz Đakova, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica i Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod. Srednju strukovnu školu „Marko Babić" predstavlja Dragana Papak, učenica 3. d/1 razreda pod mentorstvom strukovne učiteljice za zanimanje frizer Maje Vuković.  Natjecatelji imaju zadatak obojati pramenove svečane frizure, a izrađene frizure trebaju biti što sličnije zadanima. U stručnom ocjenjivačkom povjerenstvu su majstori frizeri Zdravko Cedli, Blaženka Prgić i Drago Aršić, a koji ocjenjuju i europsku te svjetsku razinu natjecanja.

- Kontaktirali su nas iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i predložili nas kao školu domaćina za izlučno natjecanje WorldSkills Croatia 2024. u ovoj disciplini što smo prihvatili s oduševljenjem i iznimna nam je čast - istaknula je Suzana Bingulac Beretin koja mijenja ravnatelja škole.

Natjecanje se odvija u novoopremljenom i rekonstruiranom praktikumu odnosno školskom frizerskom salonu koji je financirala Vukovarsko-srijemska županija, a u čije ime je natjecatelje i stručni žiri pozdravila Mara Bekavac, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti.

- Županija je u velikom iznosu financirala opremu i radove u ovom salonu koji sada izgleda potpuno drugačije nego prije i stoga se posebno zahvaljujemo županu Damiru Dekaniću te pročelnici Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranki Mustapić Karlić – poručila je Bingulac Beretin.

Pročitano 394 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija