NAJNOVIJE
Oprema i namještaj vukovarskog veleučilišta donirani Ekonomskoj školi Vukovar

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke doniralo je namještaj i opremu Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u bivše prostore VEVU-a u Županijskoj 52. Ugovor o donaciji potpisali su dekan Veleučilišta Željko Sudarić i ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj, a riječ je o fitness centru te školskom namještaju.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 15:32)
Sutra u Vukovaru tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima

Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru, u povodu Dana Grada Vukovara organizira redovitu tribinu "Znanstveni susreti u Institutu Pilar".

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 13:02)
Sa seminara o upravljanju organizacijama poručeno kako treba prihvatiti različitosti, ostvariti suradnju i stimulirati poželjna ponašanja

Na zahtjev članova HUP-a u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek i Tehnološkog parka Vinkovci održan je seminar na temu Upravljanje organizacijama. Namijenjen je prvenstveno malim i mikro poduzećima, ali i svim zainteresiranima koji planiraju povećanje broja djelatnika ili su prošli kroz taj period, a imaju poteškoće u oblikovanju tima, organizacijske kulture i suočavaju se s narušenom radnom klimom i odnosima na poslu što posljedično ugrožava i ostvarivanje poslovnih ciljeva i rezultata.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:14)
Čestitka ministra Medveda Kunama
Poštovani pripadnici Kuna, dragi prijatelji, čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade - stoji u poruci ministra branitelja Tome Medveda koji prenosimo u nastavku.
- Prije 33 godine dokazali ste ljubav prema Domovini kada ste se odlučno stali na branik slobode i neovisnosti Republike Hrvatske. Na poziv našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana preuzeli ste važnu ulogu i na najčasniji način dali svoj doprinos da bi Hrvatska danas bila samostalna, slobodna i neovisna država. Od Vukovara i Posavine do zadarskog zaleđa branili ste i obranili hrvatsku slobodu i ime Kuna zlatnim slovima upisali u našu povijest.

U danima kada obilježavamo 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, posebno se prisjećamo vašeg doprinosa u oslobađanju Zapadne Slavonije. S tugom i zahvalnošću, u našim molitvama se sjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine.

Tenkovska bojna danas nosi časno ime Kuna i ispisuje novu povijest moderne Hrvatske vojske, čuvajući i baštineći uspomenu na vas, hrvatske branitelje iz 3. gardijske brigade Kune. Hvala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine.

Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu - stoji u poruci ministra Medveda.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:03)
Za vikend troje djece teže ozlijeđeno u prometu

Tijekom vikenda, od 26. do 28. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom (na državnoj cesti D-214, u Vukovaru, Županji, Boboti, na graničnom prijelazu Bajakovo, u Ceriću te Vinkovcima-2) i četiri nesreće s ozlijeđenim osobama, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 11:06)
DIP utvrdio konačne izborne rezultate, teče rok za prvu sjednicu Sabora

 Rezultati izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora, koji su održani 17. travnja, su konačni, utvrdilo je u ponedjeljak Državno izborno povjerenstvo (DIP) čiji će predsjednik Radovan Dobronić te rezultate uručiti predsjedniku Republike.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 10:24)
Nastavak razgovora Domovinskog pokreta sa HDZ-om i SDP-om
Domovinski pokret, stranka ključna za formiranje vladajuće većine, danas bi trebala nastaviti pregovore s obje strane.
(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 08:17)

Trostruka prometna nesreća u Vukovaru

Iz vukovarsko-srijemske policije priopćili su o 10 prometnih nesreća, pet s materijalnom štetom (Ilok-2, Vukovar, Vinkovci, autocesta A3) i pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. 

Između ostalih, u subotu, 13. travnja oko 8 sti, 34-godišnjak iz Dubrovnika upravljao je osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice V. S. Karadžića u Karadžićevu, iz smjera Jarmine u smjeru Karadžićeva.Zbog  neprilagođene brzine kretanja vozila, sletio je u odvodni kanal, a potom vozilom udario u ogradu obiteljske kuće. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu, također 34-godišnjak iz Dubrovnika.
 
Također u subotu, 13. travnja, oko 11,20 sati, 75-godišnja državljanka Austrije, kretala se osobnim vozilom autocestom A3, iz smjera Zagreba u smjeru Lipovca. U jednom trenutku vozilom je prešla u zaustavnu traku, zahvatila travnatu površinu te je nakon udara u zaštitu ogradu i udara u odvodni kanal došlo do rotacije vozila. U prometnoj nesreći 75-godišnjakinja je teže ozlijeđena.
 
Istoga dana oko 19 sati, 34-godišnjakinja iz Vukovara je u Ulici b. J. Jelačića, pri neopreznom skretanju vozilom na kolni ulaz obiteljske kuće,  udarila vozilom u prednji dio osobnog vozila koje je u tom trenutku pretjecalo vozilo koje se kretalo iza vozila 34-godišnjakinje, a kojim je upravljao 22-godišnjak iz Šarengrada. Oba vozila su pri udaru prešla preko rubnjaka i travnate površine, kao i pješačko-biciklističke staze, dok je vozilo 22-godišnjaka udarilo u hidrant te se zaustavilo. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 34-godišnjakinja.
 
U nedjelju, 14. travnja, oko 14,40 sati, 85-godišnjak iz Vukovara, upravljao je osobnim vozilom u Vukovaru, krećući se iz smjera Ulice Priljevo u smjeru Kolodvorske ulice. Dolaskom do raskrižja, nije se zaustavio sukladno postojećem prometnom znaku „stop“ te je došlo do udara u vozilo kojim je upravljao 33- godišnjak iz Vođinaca. Vozilo 33-godišnjaka se odbija te udara u treće vozilo, kojim je upravljao 39-godišnjak iz Vukovara. Vozilo 39-godišnjak se od siline udara odbija unazad te udara u prometni znak. U prometnoj nesreći pet je osoba lakše ozlijeđeno, 33-godišnji i 39-godišnji vozači vozila kao i troje putnika iz vozila.
 
Također u nedjelju, 14. travnja oko 19,07 sati, 43-godišnjakinja iz Starih Mikanovaca upravljala je osobnim vozilom krećući se kolnikom ceste Vinkovci-Ivankovo. Pri pretjecanju bicikliste koji se kretao ispred 43-godišnjakinje u istom smjeru, zbog nedovoljno držanog razmaka, došlo je do udara u biciklistu, 67-godišnjaka iz Ivankova, koji je pritom lakše ozlijeđen.
 
Policijski službenici su zatekli 20 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,62 g/kg zabilježena je kod 63-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Vukovara, zatečenog u nedjelju 14. travnja, oko 01,00 sati u Vinkovačkoj ulici u Vukovaru.
 
Šest vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Stacionarne kamere zabilježile su 36 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.
 
Iz policije obavještavaju da će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 
Preporučuju da  zbog vremenskih uvjeta vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (svitanje i sumrak), stanju kolnika (mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).
 

Pročitano 260 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija