NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

Otkriven počinitelj ubojstva muškarca bačenog u bunar u Bošnjacima

Otkriven je počinitelj ubojstva muškarca bačenog u bunar u Bošnjacima, riječ je o 30-godišnjaku.

Nakon prijave zaprimljene 4. lipnja o nestanku 48-godišnjaka iz Bošnjaka, policijski službenici nadležne Postaje granične policije Županja poduzeli su mjere traganja s ciljem pronalaska nestale osobe. Potraga je završila nakon što je tijelo mrtvog 48-godišnjaka 17. lipnja u bunaru na oranici u Bošnjacima pronašao građanin koji o o tome izvijestio policiju.

U NMB „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru potvrđen je identitet mrtvog tijela, a obdukcijom je utvrđeno kako se radi o nasilnoj smrti. Policijski službenici poduzeli su mjere traganja za počiniteljem te su 18. lipnja u službene prostorije priveli 30-godišnjaka iz Bošnjaka koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenog tijekom koje su pronađeni i oduzeti predmeti izvršenja kaznenog djela, a potom je pod rukovodstvom zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru u obiteljskoj kući proveden i očevid.

Kriminalističkim istraživanjem, provedenim u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Vukovaru, potvrđena je osnovana sumnja kako je 30-godišnjak počinio kazneno djelo Teško ubojstvo iz članka 111. stavka 1. točke 1. Kaznenog zakona na štetu 48-godišnjaka, tako što je oko 1,40 sati 31. svibnja, u dvorištu obiteljske kuće u Bošnjacima, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, 48-godišnjaku zadao više udaraca sjekirom po glavi i tijelu, nakon čega je njegovo besvjesno tijelo odvezao na poljoprivredni predio Pivničište u Bošnjacima, gdje ga je ustrijelio hicem u glavu puškom koju je nezakonito posjedovao. Potom je tijelo bacio u bunar.

Osumnjičeni će danas, 19. lipnja biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok će kaznena prijava protiv njega biti podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Pročitano 246 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija