Ispiši ovu stranicu

Sigurno sudjelovanje u prometu

Prometno-preventivna akcija Vidi i klikni Prometno-preventivna akcija Vidi i klikni Foto: HRV

U organizaciji Hrvatskog autokluba i Autokluba Polet iz Vukovara u Dječjem vrtiću u Borovu naselju provodi se prometno-preventivna akcija „Vidi i klikni“.

Cilj akcije je podizanje svijesti za odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu.  

Akcija je namijenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola te predškolskom uzrastu vrtićke djece kojima stručni djelatnici HAK-a, na zanimljiv i njima primjeren način kroz  igru, pokazivanje i vježbanje te uz pomoć lutka po imenu Haki i malih vozila, prezentiraju sigurno kretanje u prometu u raznim prometnim situacijama. Među ostalim, uče  o sigurnom ponašanju u prometu u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu, prepoznavanju karakterističnih opasnosti kojima su izloženi u prometu, korištenju nogostupa, sigurnom prelasku ceste,  prolasku raskrižjem, prepoznavanju znakova koje u prometu daju vozači automobila (pokazivači smjera), uspostavi vizualnog kontakta / komunikacije pješak – vozač, propisnom, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo te sjedenju i korištenju sigurnosnih pojaseva, ali i rizicima u slučaju nepropisnog i nepravilnog ponašanja. 

Danas su u akciji sudjelovali prvašići iz Osnovne škole Blage Zadre, sutra su na redu učenici iz  Siniše Glavaševića, a u petak će o sigurnom sudjelovanju u prometu učiti djeca predškolskog uzrasta vukovarskih vrtića.

Tajnik Autokluba Branko Dabić ističe kako im je cilj što češće organizirati ove akcije u Vukovaru kako bi sva djeca koja polaskom u školu postaju sudionici prometa bila što sigurnija.

Edukacija je besplatna.

Pročitano 1850 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić