NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Penava: Kolona sjećanja kreće iz kruga bolnice

  • Subota, Stu 15 2014
  • Piše: 
Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Foto: A. Lovric

Kolonu sjećanja i ove će godine predvoditi vukovarski branitelji

U Vukovaru nikada nije bilo veće podjele među hrvatskim braniteljima. Samo dva dana prije 18. Studenog kada bi se u Vukovar moglo sliti deseci tisuća građana iz cijele Hrvatske i inozemstva koji žele odati počast žrtvama rat u ovom napaćenom gradu, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, morao je održati izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je potvrdio da promjene službenog protokola obilježavanja Dana sjećanja i odvijanja Kolone sjećanja neće biti unatoč proglasu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i reakcijama koje su uslijedile. - Pozivam sve građane koji osjećaju pijetet prema stradanjima Vukovara i njegovih građana da nam se priključe na dostojanstven način kako bi i ti dani bili dostojanstveni. Apeliram i na vladajuće elite da zbog Vukovara prestanu sa politiziranjem i stvaranjem napete atmosfere kroz medije i tako pomognu da obilježimo Dan sjećanja dostojanstveno i u miru – poručio je Penava. – Ja ću osobno u utorak, 18. studenoga, biti u krugu bolnice tijekom komemorativnog programa zajedno s gostima i svima koji budu u dvorištu bolnice jer tamo i ne stane puno više od 2.000 ljudi-napomenuo je Penava dodajući kako je zaista manje važno tko će stajati u krugu bolnice, a tko neće i tko će biti u kojem dijelu kolone

Svog savjetnika za branitelje Tomislava Josića koji je objavio sporni proglas neće smijeniti s te funkcije unatoč takvom mišljenju predsjednika Gradskog vijeća Igora Gavrića koji kaže da je šokiran Josićevim istupom. – Sve smo se uredno dogovorili Grad i Savjet za branitelje na čijem je čelu Josić, a ja ni kao predsjednik stradalničke udruge koja je članica stožera nisma znao za takvu odluku niti bilo tko iz naše udruge-šokiran je Gavrić.

I gradonačelnik Penava drži da ga je Josić trebao obavijestiti o postupku koji je stožer poduzeo objavljujući kako oni neće ući u krug bolnice, upravo jer su protokol obilježavanja zajedno sastavljali.-Od njegovih se izjava ne mogu ograditi, ali mi je žao da je tako postupio-rekao je Penava dodajući da su ga i drugi izigrali pa se nije od njih ograđivao

Penava je ponovio kako će on biti dobar domaćin i zajedno s ljudima koji budu u krugu bolnice u 10 sati nazočiti komemorativnom programu koji se svake godine priprema u spomen na žrtve Vukovara, a sve koji ovih dana borave u Vukovaru poziva na mir i dostojanstvo u spomen na žrtve Domovinskog rata kojima odajemo poštovanje Kolonom sjećanja.

Kolonu sjećanja ove će godine predvoditi pripadnici 3.  gardijske brigade, 4. bojne koji su bili prvi naoružani pripadnici obrane grada, prije formiranja 204. Vukovarske brigade. Iza njih hodat će pripadnici svih braniteljskih i stradalničkih udruga, a zatim svi ostali kao što je to bilo i prijašnjih godina.

Pročitano 2241 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija