NAJNOVIJE
Vijenac i svijeće položili članovi HDZ-a

Povodom obilježavanja 24. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana članovi Gradskoga odbora HDZ-a Vukovar položili su vijenac i zapaliti svijeće podno Tuđmanove biste u središtu Vukovara.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:27)
Članovi Domovinskoga pokreta upalili svijeće

Članovi Gradskoga ogranka Domovinskoga pokreta Vukovar upalili su svijeće podno biste prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana na glavnom gradskom trgu u Vukovaru.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:26)
Obilježena 24. godišnjica smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana

Povodom 24. godišnjice smrti prvoga hrvatskoga predsjednika podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru svijeću je u ime Grada Vukovara upalio gradski pročelnik za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:20)
U Vukovar došli najbolji studenti sportaši u vodenim sportovima

Na plivalištu u Vukovaru održava se dvodnevno državno prvenstvo UniSport H2O za studente i studentice u plivanju i vaterpolu.

(Subota, 09 Prosinac 2023 18:14)
Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći

U 19.41 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na županijskoj cesti 4224, između Komletinaca i Nijemaca, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Navodno je riječ o dvojici mladića.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. 
(Subota, 09 Prosinac 2023 08:47)
Mijenja se Zakon o doplatku za djecu

Vlada RH uputila je u Sabor konačni prijedlog izmjena Zakona o doplatku za djecu, a koje bi na snagu trebale stupiti 1. ožujka 2024.. Mijenjaju se dohodovni cenzusi kao uvjeti za ostvarivanje prava na doplatak sa sadašnjih 70 posto proračunske osnovice na 140.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:54)
Obilježena godišnjica rođenja skladatelja hrvatske himne Josipa Runjanina

 U Vinkovcima je svečano obilježena 202.obljetnica rođenja Josipa Runjanina, skladatelja himne Lijepa naša. Podno njegove biste na trgu Josipa Runjanina vijence je položila Garda Hrvatskoga sokola, a predstavnice braniteljskih udruga s vinkovačkoga područja zapalile su svijeće za one koji su dali život za domovinu. Rođen 8.prosinca 1821.godine u Vinkovcima, ovaj je časnik u austrougarskoj vojsci uglazbio pjesmu Antuna Mihanovića Horvatska domovina, a koja je 1891.godine proglašena hrvatskom himnom pod nazivom Lijepa naša domovino.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:53)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59

Pučka kuhinja u Vinkovcima

  • Ponedjeljak, Pro 22 2014
  • Piše: 
Ilustracija Ilustracija Novi list

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić je otvorio Caritasovu Pučku kuhinju u Vinkovcima u čije je uređenje i opremanje uloženo tri milijuna kuna, a koja može se brinuti za 250 korisnika na dan.

U izjavi za novinare mons. Hranić istaknuo je da je Nadbiskupija ove godine uložila oko 20 milijuna kuna u karitativne djelatnosti, među kojima u izgradnju pučkih kuhinja u Slavonskome Brodu i Vinkovcima te pomoć poplavljenima u županjskoj Posavini. Potvrdio je da se namjerava izgraditi i pučka kuhinja u Vukovaru, dodajući kako u svakom projektu treba biti ozbiljan i odgovoran jer je otvorenje kuhinje cijeli novi pogon sa pet-šest zaposlenih koji treba i održavati.

"Bio bih puno sretniji da se novac za karitativne programe može uložiti u programe potpore malomu poduzetništvu ili samozapošljavanje, no nažalost o takvim projektima ne možemo razmišljati, nego samo o pomoći potrebitima, a potrebe su daleko veće od onoga što možemo pružiti", rekao je mons. Hranić.

Po riječima ravnatelja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivice Rebića, uslugama vinkovačke Pučke kuhinje u prvo će se vrijeme koristiti do 150 socijalno ugroženih, koji će uputnice za nju moći dobiti iz tri izvora - grada Vinkovaca, vinkovačkog Centra za socijalnu skrb i župnika.

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić potvrdio je da se od početka krize socijalna slika grada pogoršava, o čemu govori podatak da se u proračunu prije krize osiguravalo 120.000 kuna za jednokratnu novčanu pomoć, a sada ni 500.000 kuna nije dovoljno. Za iduću godinu grad je u proračunu osigurao 200.000 kuna za rad Pučke kuhinje. Izrazio je radost što grad dobiva lijep objekt koji će mnogim Vinkovčanima "vratiti osmjeh na lice, ali i tugu jer je potrebno otvarati Pučku kuhinju".

Nazočne je pozdravio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je ocijenio da je Slavonija nerazvijenija od ostatka Hrvatske te zaslužuje bolji tretman države.

(hina)

Pročitano 2463 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija