Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Policija upozorava na opasnost pirotehnike

Ilustracija Ilustracija arhiva

Iz policije upozoravaju na štetne posljedice koje mogu nastati nestručnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima te ističu da pucnjava nije dio blagdanskog ugođaja.

"Potaknuti nedavnim događajima još jednom želimo upozoriti građane da u ovo vrijeme blagdana obrate pozornost na štetne posljedice koje mogu nastati nestručnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima, a kako bi spriječili moguće teže posljedice te kako se slavlje ne bi pretvorilo u tragediju. Pirotehnička sredstva nisu dio blagdanskog ugođaja, a njihovim nestručnim rukovanjem mogu nastati teške posljedice. Sredstva su posebno opasna kada se nađu u rukama djece.“ - objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Posebno apeliraju na roditelje da obrate povećanu pozornost na djecu u vezi nabavke, uporabe i korištenja pirotehnike kako ne bi ozlijedili sebe ili druge, podsjećajući da su djeca najsigurnija kada njihove postupke nadgledaju roditelji.

Podsjećaju i da je u tijeku tradicionalna akcija "Mir i dobro" koju policija u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana provodi u cijeloj Hrvatskoj.

(hina)

Pročitano 2228 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI