NAJNOVIJE
Proslavljen 200. rođendan skladatelja hrvatske himne

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je svečana akademija kojom je proslavljen 200. rođendan znamenitoga časnika i skladatelja Josipa Runjanina koji je rođen u Vinkovcima 8. prosinca 1921. godine.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:56)
Predstavljen prvi prijevod s latinskoga jezika Petrarcinih pisama

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljen je prijevod knjige pisama glasovitoga talijanskoga renesansnoga književnika Francesca Petrarce.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:01)
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 18:29)
Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:18)
Milanović u Belišću i Baranjskom Petrovom Selu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Inkluzivnu kuću Zvono u Belišću i Rehabilitacijski i radno-okupacijski kamp Citadela u Baranjskom Petrovom Selu.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:09)
Potvrđena prva smrt povezana s cijepljenjem

Hrvatska agencija za lijekove potvrdila je prvi smrtni slučaj povezan s cijepljenjem protiv korovairusa, a riječ je o 33-godišnjaku koji je umro nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:04)
Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 16:56)

Gradonačelnik Penava uputio čestitku

Penava: "Građani Hrvatske pokazali su da žele promjene i predsjednicu za bolju Hrvatsku" Penava: "Građani Hrvatske pokazali su da žele promjene i predsjednicu za bolju Hrvatsku" Foto: arhiva HRV

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uputio je čestitku novoizabranoj predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović u kojoj stoji:

„Poštovana predsjednice Republike Hrvatske, gospođo Kolinda Grabar-Kitarović!

U ime Grada Vukovara i svoje osobno ime šaljem Vam  najiskrenije čestitke na veličanstvenoj pobjedi i izboru za prvu predsjednicu Republike Hrvatske.

Građani Hrvatske pokazali su da žele promjene i predsjednicu za bolju Hrvatsku, predsjednicu koja će u zajedništvu sa svojim narodom Hrvatsku povesti prema blagostanju i zadovoljstvu života u najljepšoj zemlji na svijetu.

Želim Vam puno uspjeha u radu, uvjeren da ćete od sebe dati uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što, kako je to uvijek govorio naš prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava“

Pročitano 2002 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija