NAJNOVIJE
Proslavljen 200. rođendan skladatelja hrvatske himne

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je svečana akademija kojom je proslavljen 200. rođendan znamenitoga časnika i skladatelja Josipa Runjanina koji je rođen u Vinkovcima 8. prosinca 1921. godine.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:56)
Predstavljen prvi prijevod s latinskoga jezika Petrarcinih pisama

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljen je prijevod knjige pisama glasovitoga talijanskoga renesansnoga književnika Francesca Petrarce.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:01)
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 18:29)
Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:18)
Milanović u Belišću i Baranjskom Petrovom Selu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Inkluzivnu kuću Zvono u Belišću i Rehabilitacijski i radno-okupacijski kamp Citadela u Baranjskom Petrovom Selu.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:09)
Potvrđena prva smrt povezana s cijepljenjem

Hrvatska agencija za lijekove potvrdila je prvi smrtni slučaj povezan s cijepljenjem protiv korovairusa, a riječ je o 33-godišnjaku koji je umro nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:04)
Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 16:56)

U tijeku 14. karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“

Potpisivanje povelje Potpisivanje povelje Foto: R.Rac

Tradicionalna biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ krenula je iz Vukovara na put dugačak oko 500 kilometara prema Ljubljani.  

Tim povodom u Gradskoj upravi potpisana je povelja prijateljstva  koju su potpisali svi gradovi i općine u Republici Sloveniji i Republici Hrvatskoj kroz koje „Put prijateljstva“ prolazi, a sve u svrhu očuvanja tradicije karavane.

- „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ je projekt kojeg organizira Savez hrvatskih društava u Sloveniji, a cilj karavane je unapređenje dobrih međususjedskih odnosa između Slovenije i Hrvatske kroz povezivanje svih destinacija u karavani. Biciklistička karavana tradicionalno počinje u Vukovaru, gradu simbolu otpora i pobjede, a završava u glavnom gradu Slovenije Ljubljani - rekao je Petar Antunović, predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji.

Obraćajući se sudionicima karavane, zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček čestitao im je na upornosti te im zaželio sretan put. Naglasio je važnost ove karavane kao mosta prijateljstva između dviju država i gradova kroz koje ruta prolazi, kao i važnost karavane za promociju biciklizma i općenito zdravog načina života.

Ovogodišnja karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ četrnaesta je po redu, a na put dug više od 500 kilometara uputilo se 36 biciklista. Karavana na ruti od Vukovara do Ljubljane prolazi kroz 11 hrvatskih i četiri slovenska grada, a u Ljubljanu bi trebala stići u subotu oko 17 sati.

Pročitano 2194 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija