NAJNOVIJE
Proslavljen 200. rođendan skladatelja hrvatske himne

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je svečana akademija kojom je proslavljen 200. rođendan znamenitoga časnika i skladatelja Josipa Runjanina koji je rođen u Vinkovcima 8. prosinca 1921. godine.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:56)
Predstavljen prvi prijevod s latinskoga jezika Petrarcinih pisama

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljen je prijevod knjige pisama glasovitoga talijanskoga renesansnoga književnika Francesca Petrarce.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:01)
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 18:29)
Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:18)
Milanović u Belišću i Baranjskom Petrovom Selu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Inkluzivnu kuću Zvono u Belišću i Rehabilitacijski i radno-okupacijski kamp Citadela u Baranjskom Petrovom Selu.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:09)
Potvrđena prva smrt povezana s cijepljenjem

Hrvatska agencija za lijekove potvrdila je prvi smrtni slučaj povezan s cijepljenjem protiv korovairusa, a riječ je o 33-godišnjaku koji je umro nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:04)
Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 16:56)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Sanirana prometnica u Cvjetnom naselju

  • Srijeda, Lip 29 2016
  • Piše: 
Cvjetno naselje - sanacija prometnice Cvjetno naselje - sanacija prometnice Foto: V.Vuleta

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović u Cvjetnom naselju u Vukovaru otvorili saniranu prometnicu.

 - Vrijednost radova iznosi 869.739,52 kn. Ova je ulica bila u jako lošem stanju te smo se na poziv građana odlučili na sanaciju iste. Stanovnici ove ulice su uistinu zadovoljni sa načinom na koji su radovi izvedeni. Ove godine želimo u gradskoj četvrti Sajmište sanirati još nekoliko ulica, a postavit ćemo i nekoliko dječjih igrališta. U ovom djelu grada infrastruktura je najlošija, a to želimo izjednačiti u odnosu na druge dijelove grada Vukovara – rekao je Pavliček.

Cvjetno naselje - sanacija

Sanirano je 1.530,00 m2 novih asfaltnih površina kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, sa uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog sloja od mehaničkog  stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

- Terenutno se izvode radovi u ulici Bartola Kašića na Mitnici, spoj ulice Ante Starčevića na Dvanaest redarstvenika u Borovu naselju te prekrasan trg sa fontanom u Borovu naselju Vijenac Ruđera Boškovića čija je vrijednost 3,3 milijuna kuna – rekao je Martinović te naglasio kako su svi planovi koji se tiču sanacija ulica ispunjeni te da je ove godine ukupno u planu sanirati dvadeset i pet ulica.

Na sanaciju ulica potrošeno je oko 7 milijuna kuna od planiranih 10 milijuna iz proračuna grada Vukovara.

Pročitano 1310 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija