NAJNOVIJE
Javni poziv za financiranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata u 2022. godini.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 16:09)
Javno cijepljenje u Vukovaru i Vinkovcima

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i domovi zdravlja Vinkovci i Vukovar pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije na cijepljenje protiv COVID-19.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 15:42)
Enna Vukovar - najuspješniji vukovarski sportski klub

U Gradskom muzeju Vukovar svečano su dodijeljene nagrade najboljim sportašima Grada Vukovara 2021. godine u pet kategorija.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 13:44)
Danas manji broj oboljelih od koronavirusa

U Hrvatskoj je danas zabilježen 1.831 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrle su 44 osobe.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 13:21)
Besplatni program profesionalnog usmjeravanje mladih u Vukovaru

U Mirovnoj grupi mladih Dunav (MGMD) iz Vukovara provode projekt pod nazivom Me Youth namijenjen za 20 mladih osoba s područja Vukovara. Riječ je o besplatnom programu profesionalnoga usmjeravanja kroz koji mogu otkriti široki spektar svojih potencijala, povećati zapošljivost i usmjeriti se na izbore oko školovanja, posla i karijere u skladu s njihovim mentalnim preferencijama

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 11:20)
Policija mu oduzela pušku kokotaru

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom s područja Općine Ivankovo zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 11:12)
Preminule dvije osobe iz Čeminca i Viškovaca

U Osječko-baranjskoj županiji 124 su novooboljele osobe od koronavirusa, najviše ih je iz Osijeka, 55.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 10:01)

Matea Karlović

Nedjelja, 23 Siječanj 2022 14:49

U subotu (22. siječnja) je u 18.30, u Postaji granične policije Stara Gradiška, prijavljen nestanak 79-godišnjaka sa područja Općine Davor, koji je  oko 10 sati otišao od kuće, izvjestila je PU brodsko-posavska

Policijski službenici su odmah započeli sa traganjem, zatraživši pomoć pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, koji su se također odmah priključili akciji traganja za istim, uključujući Stanicu Slavonski Brod, Orahovica, Požega i Osijek. Akciji traganja uz veliku motiviranost prijatelja, rodbine, te mještana Davora pridružili su se i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Davor.

Između nasipa i rijeke Save nedaleko od igrališta u Davoru, pronađena je papuča nestalog.

U zajedničkoj suradnji i koordinaciji policijski službenici su pretraživali obalu uz rijeku Savu službenim plovilom, dok su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koristili čamac. Oko 24 sata, pripadnici HGSS su pomoću drona s termovizijskom kamerom uočili nestaloga u visokom raslinju uz obalu rijeke Save. Budući da nisu bili u mogućnosti uz obalu pristati čamcem zbog naplavina, uz obalu su pristali policijski službenici sa službenim plovilom, te tako omogućili prilaz čamcu pripadnika HGSS, a koji su potom prišli nestalom i pomogli mu prilikom izlaska iz gustog raslinja.

Nestali 79-godišnjak je pronađen živ i pothlađen, te sa vidljivim ozljedama po glavi i rukama nastalim najvjerojatnije uslijed prolaska kroz grmlje i gusto raslinje.

Na mjesto događaja, u 0,35 sati, došli su pripadnici Hitne medicinske pomoći, koji su 79-godišnjaku pružili prvu pomoć, te ga prevezli na liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški.

Nedjelja, 23 Siječanj 2022 14:16
Udruga Vinkovački šokački rodovi pozivaju sve konjogojce, konjogojske udruge i konjičke klubove Vukovarsko-srijemske županije na sudjelovanje u tradicionalnom, ove godine 19. po redu, Vinkovačkom pokladnom jahanju, koje je najavljeno za subotu, 19. veljače.

- Pozivamo Vas da nam i ove godine budete dragi gosti na ovoj manifestaciji i veselimo se Vašem dolasku te se nadamo još jednom uspješnom i veselom jahanju kroz grad Vinkovce. Jahači koji dolaze u Vinkovce trebaju biti spremljeni u tradicijsko ruho kraja iz kojega dolaze - poručuju iz Udruge Vinkovački šokački rodovi.

Pokladna jahanja postala su tradicionalna pojava u našim krajevima koja se organiziraju Iz godine u godinu u sve većem broju sela i gradova diljem Slavonije pa tako i u Vinkovcima.

- Pokladno jahanje sa svojim obilježavanjem krenulo je još u 19. stoljeću, u vrijeme Vojne granice, kada su se jahači prerušavali u carske vojnike, Kozake te Turke, a sam čin simbolizirao je istjerivanje Turaka iz ovih krajeva preko Save u Bosnu. Čuvali su našu granicu i branili ju od napadača - rekao je predsjednik Udruge Zvonimir Liščić, dodavši kako zapisi i fotografije s pokladnog jahanja u Vinkovcima postoje već 130 godina.

Tradicijska je to i narodna baština koju Vinkovčani pokušavaju održavati sve ove godine kako bi ju sačuvali od zaborava.

- U suvremeno vrijeme pokladno se jahanje obnovilo 2001. godine. Pokrenulo ga je društvo s Krnjaša na čelu s velikim entuzijastom Draženom Blimlom, a dvije godine nakon, priključili smo im se i mi - podsjetio je Liščić, rekavši kako je prošle godine ono izostalo zbog utjecaja pandemije te se nadaju kako će ove biti uspješnije, u pravom tradicionalnom štihu.

Nedjelja, 23 Siječanj 2022 14:13

Otkad prevladava brzošireća omikron-varijanta koronavirusa i na testiranje se čeka dulje nego ikad, a antigenski su testovi i službeno proglašeni valjanima za potvrdu bolesti, postali su tražena roba, prenosi HINA.

Potražnja za brzim kućnim antigenskim testovima (BAT) traje već danima pa je u mnogim ljekarnama došlo do njihove nestašice.

- Testovi za covid masovno se kupuju, zadnji tjedan ljudi uzimaju po dva-tri minimalno. Baš me zvao kolega koji ih je uzalud pokušavao naručiti i onda je konačno našao dva mala dobavljača preko kojih je to uspio - rekla je Ana Soldo, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore.

- Posebno su traženi otkad je aktualan omikron. Prije toga smo ih prodavali tu i tamo, a u zadnje vrijeme i 150 u jednom danu. Od srijede smo ostali bez kućnih testova za covid, a dobavljač ih više nije imao na zalihama. Najavili su nam da ćemo ih dobiti u ponedjeljak - kažu u jednoj zagrebačkoj ljekarni.

Za razliku od testova za kućnu upotrebu, antigenskih za upotrebu na testnim punktovima i u ordinacijama na tržištu ne nedostaje, ali su neki liječnici ipak ostali bez njih do kraja tjedna.

- Sin mi je bio na kućnom testu pozitivan pa smo htjeli da se to upiše u njegov zdravstveni karton i stoga inzistirali da dođemo k obiteljskoj liječnici. Rekla nam je da kupimo antigenski test u ljekarni i donesemo ga, što smo i napravili. Testova je bilo, uzeli smo nekoliko komada ako sad i mi obolimo. Liječnica je testirala sina i potvrdila mu covid-19 - ispričala je jedna Zagrepčanka.

BAT za kućnu upotrebu i oni za korištenje u ordinacijama isti su, razlika je samo u pakiranju i uputama (reagens je za korištenje u medicinskim ustanovama pakiran po dva decilitra pa ga zdravstveni radnik odmjeri pri upotrebi).

Iz Medike, jednog od najvećih dobavljača, kažu da testova ima dovoljno.

- Idući tjedan stižu nove pošiljke - kaže Jakov Radošević, član uprave Medike.

Nedjelja, 23 Siječanj 2022 14:01

U posljednja 24 sata zabilježeno je 7.095 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 63.587.

Među njima je 1.860 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 201 pacijent.

Preminulo je 36 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 877.060 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 13.407 preminulo, ukupno se oporavilo 800.066 osoba od toga 7.569 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 46.699 osoba.

Do danas je ukupno testirano 4.109.897 osoba, od toga 14.525 u posljednja 24 sata.

Nedjelja, 23 Siječanj 2022 10:08

U sklopu blagdana sv. Vinka u Iloku je u subotu organiziran planinarski izlet pod nazivom ''Vinkovo u Iloku''.

Nedjelja, 23 Siječanj 2022 10:05

Ne smanjuje se broj novozaraženih koronavirusom.

Nedjelja, 23 Siječanj 2022 09:57
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata je 200 novih pozitivnih osoba na COVID-19, potvrđenih PCR testiranjem ( 95 osoba iz  Vinkovaca, 17 osoba iz Županje, po devet osoba iz Otoka i Vukovara, po sedam osoba iz Cerne i Nuštra, šest osoba iz Ivankova, pet osoba iz Rokovaca, po četiri osobe iz Mirkovaca i Šiškovaca,  po tri osobe iz Cerića, Novih Jankovaca i Privlake, po dvije osobe iz Đeletovaca, Gradišta, Posavskih Podgajaca, Vođinaca i  Rajevog Sela, te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Antina, Babine Grede, Bošnjaka, Bršadina, Čakovaca, Donjeg Novog Sela, Gaboša, Ilače, Jarmine, Komletinaca, Markušice, Mlake Antinske, Račinovaca, Srijemskih Laza, Starih Jankovaca, Štitara i Tovarnika ).
Preminula je jedna osoba .
Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 24848, od kojih su 23204 osobe izliječene, a ukupno je preminulo 400 osoba.
Trenutno je u županiji 59 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.
U protekla 24 sata testirano je 455 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 129918.
U samoizolaciji se na području županije nalazi 2149 osoba. 
Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 86 je pozitivnih osoba iz sustava zdravstva ( osam liječnika, 43 med. sestre / tehničara, 22 druga zdravstvena radnika, 13 nezdravstvenih radnika zaposlenih u zdravstvu ).
U samoizolaciji iz sustava zdravstva nalazi se 11 radnika ( nula liječnika, osam med. sestara / tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik, dva nezdravstvena radnika zaposlena u zdravstvu ).
Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 149 nastavnika i 725 učenika.
Nedjelja, 23 Siječanj 2022 07:49

General-bojnik Marinko Krešić većinom je glasova izabran za novog predsjednika Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) na redovitoj Izbornoj skupštini održanoj u subotu u prostorijama Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigar", prenosi HINA.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija