NAJNOVIJE
Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju

Grad Vukovar i Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ su u proteklih godinu i pol dana proveli niz radova u svrhu modernizacije Sportske dvorane u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje u ukupnom iznosu 2.670.233,38 kuna s PDV-om.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 13:27)
Nova predsjednica Savjeta mladih Grada Vinkovaca Loreta Kovačević

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Vinkovaca koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život grada te promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 12:55)
Cijene goriva ostaju iste i u sljedećih 14 dana
Kako su izvijestili iz Vlade,na telefonskoj sjednici donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih  i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.
(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:28)
Požar na pilani u Andrijaševcima prouzročio štetu od 2 milijuna kuna

U ranim jutarnjim satima 1. srpnja izbio je požar na pilani u Andrijaševcima.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:18)
Policija istražuje okolnosti sukoba u ugostiteljskom objektu u Vukovaru

U večernjim satima 3. srpnja u ugostiteljskom objektu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje fizički se sukobilo nekoliko mlađih osoba koje su se potom udaljile s mjesta događaja.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:57)
Provala u obiteljsku kuću u Rajevom Selu

Tijekom noći, 3. srpnja provaljeno je u obiteljsku kuću u Rajevom Selu iz koje ništa nije otuđeno. Provalom je 45-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:12)
Za ulaganje u male klaonice na raspolaganju 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede u petak je objavilo natječaj za ulaganje u male klaonice, vrijedan 20 milijuna kuna, kojim se želi povećati vrijednost proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 09:52)

Matea Karlović

Nedjelja, 03 Srpanj 2022 08:30

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem nazočilo je na otvaranju 12. Međunarodnog dunavskog festivala u Ulmu i Novom Ulmu koji se održava od 1. do 10. srpnja 2022. godine.

Nedjelja, 03 Srpanj 2022 08:20

Turistička zajednica Grada Županje u subotu je obnovila prikaz nekadašnje žetve u Slavoniji, s početka 20. stoljeća, kada se žito kosilo ručno, a kako su to činili naši stari vjerno su prikazali članovi Udruge stanara šokačkih stanova “Đeram”, Udruge “Stara sinija” iz Donjih Hrgova u bosanskoj Posavini te Udruge bunjevačkih Hrvata “Dužijanca” iz Subotice (Vojvodina).

Nedjelja, 03 Srpanj 2022 08:13

U subotu je u Osijeku otvoreno Osječko ljeto kulture. Do 3. rujna, na nekoliko lokacija u gradu Osijeku, na OLJK-u će biti izvedena 73 kazališna, glazbena, likovna, filmska i književna programska sadržaja.

Nedjelja, 03 Srpanj 2022 08:04

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u subotu u Osijeku, nakon sastanka s predstavnicima vlasti i grada i  županije, kako brojke pokazuju  da smo nakon stagnacije ušli u jedno razdoblje gdje Osijek, Osječko-baranjska županija i  Slavonija rastu i napreduju.

Nedjelja, 03 Srpanj 2022 08:01

Hrvatska liječnička komora (HLK) osigurat će svojim članovima pokrivanje troškova pravne zaštite, odlučeno je u subotu na godišnjoj izvještajnoj Skupštini Komore.

Subota, 02 Srpanj 2022 12:01

Zajednica povratnika Osječko-baranjske županije u petak je tribinom „Blokada – najveća pobjeda prognanika“ obilježila 28. obljetnicu početka blokade zaštitnih vojnih snaga Ujedinjenih naroda – UNPROFOR-a na teritoriju Hrvatske.

Subota, 02 Srpanj 2022 09:15

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u petak u Osijeku kako su u prošlih šest godina provedbom Projekta "Slavonija", u  sinergiji nacionalne, županijske i gradske razine napravijeni vidljivi iskoraci za Slavoniju.

- Šesta je godina kako projekt Slavonija ima za cilj pomoći revitalizaciji, demografskom oporavku i gospodarskom rastu Slavonije ulaganjima u infrastrukturu, poljoprivredu i obrazovanje - rekao je Plenković novinarima nakon sastanka s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem i osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.

Zadvoljan je što se u Osijeku nakon godinu dana mandata gradonačelnika Ivana Radića u ovom trenutku realiziraju investicije vrijedne milijardu kuna, među kojima su obnova osječke Tvrđe,  projekt luke rasutih tereta te izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće i ulaganja u javni gradski prijevoz.
- Ukupno su u našem mandatu u Osijeku ugovorene investicije vrijedne tri milijarde kuna, a više od sedam milijardi u Osječko-baranjskoj županiji.  To govori da smo u proteklom razdoblju u sinergiji nacionalne, županijske i gradske  razine, kroz okvir Projekta Slavonija i korištenje EU sredstava, napravili vidljive iskorake za Slavoniju - poručio je premijer Plenković.

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak ocijenila je kako su nakon brojnih investicija sufinanciranih iz EU strukturnih i investicijskih fondova u posljednjih šest godina, vidljivi rezultati u gospodarskoj, društvenoj i komunalnoj i prometnoj infrastrukturi.

- Gledamo i ono što nam slijedi. Planovi industrijske tranzcije regija odoboreni su u novim operativnim programima za razdoblje do 2027. godine i vesele nas nove prilike, posebice u gospodarskom smislu - dodala je.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić zahvalio je Vladi na svim ulaganjima u Osijek i rekao  kako se velika većina trenutnih investicija u gradu vrijednih  više od milijardu kuna, financirana  EU sredstvima.

- Prvi puta u deset godina imamo veći broj useljenih, nego iseljenih, a to je podatak koji nas najviše zanima - istaknuo je Radić.

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić ocijenio je kako statistike pokazuju da to područje napreduje u demografiji, povratku iseljenih, razvoju turizma, zahvaljujući suradnji i sinergiji na promicanju pozitivnih trendova, koji su istoku Hrvatske jako dugo bili potrebni.

Tijekom posjeta Osijeku premijer Plenković je obišao radove na rekonstrukciji povijesne gradske jezgre Tvrđe te posjetio novi studentski paviljon u kampusu osječkoga Sveučilišta.

Premijer je zatim u Vinkovcima navečer posjetio tvornicu crijepa "Dilj", gdje se sastao s predstavnicima Uprave NEXE Grupe, a potom je u Đakovu prisustvovao svečanom otvorenju 56. Đakovačkih vezova.

Subota, 02 Srpanj 2022 06:57

Scenskom slikom "Šokačka sanjarenja ispred đakovačke katedrale u petak je otvorena 56. manifestacija izvornog narodnog folklora "Đakovački vezovi", a zemlja partner je Ukrajina.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija