Ispiši ovu stranicu

Održano 41. Iločko ljeto

Održano 41. Iločko ljeto Foto: Radio Ilok

U organizaciji Matice slovačke Ilok već tradicionalno posljednjeg vikenda u kolovozu održano je 41. Iločko ljeto u prostorima Slovačkog doma.

U subotu je otvorena izložba ručnih radova članica Tradicijsko-folklorne skupine pri Matici slovačkoj Ilok. Izložene su i slike nastale tradicijskom tehnikom slikanja na staklu i inovativnom tehnikom toMago, stvaranja slika od prirodnih elemenata, latica cvjetova i raznih biljki. Izložba je otvorena i narednih par dana. 

U nedjelju je održan je kulturni dio programa folklornog karaktera na vanjskoj pozornici u dvorištu Slovačkog doma. Prisutnima su se obratili: predsjednik Matice slovačke Ilok, Aleksandar Knapček, predsjednik Saveza Slovaka u Republici Hrvatskoj, Mirko Vavra, izaslanica župana Vukovarsko-srijemske županije i predsjednica Gradskog vijeća grada Iloka, Renata Banožić te gradonačelnica grada Iloka, Marina Budimir koja je svečano otvorila 41. Iločko ljeto.

Na kulturnome dijelu programa sudjelovali su članovi Kulturno umjetničkog društva „Julije Benešić“ iz Iloka kao i Matica slovačka Osijek, Slovačko kulturno-umjetničko društvo „Ivan Brnjik Slovak“ iz Jelisavca, Slovačko kulturno-umjetničko društvo „Ondrej Pekar“ iz Soljana, Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Branko Radičević“ iz Dalja i članovi folklorne sekcije Matice slovačke Ilok, Slovačkog kulturno-umjetničkog društva „Ljudevit Štur“. 

Pročitano 216 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI