NAJNOVIJE
Kad sam ja bio đeca

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljana je knjiga Vinka Juzbašića Kad sam ja bio đeca – autobiografija i biobliografija.

(Petak, 21 Siječanj 2022 19:26)
Objavljen županijski poziv za prijavu programa u kulturi i tehničkoj kulturi

Prije nekoliko dana objavljen je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2022.godinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan 880 tisuća kuna.

(Petak, 21 Siječanj 2022 18:42)
Župan Dekanić primio konzula Nakića

U palači Srijem u Vukovaru župan Damir Dekanić sa svojim zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem primio je u nastupni posjet novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:51)
Osječke orgulje ponovno u punom sjaju

Nakon više od četiri godine od kako su bile poslane na rekonstrukciju i restauraciju osječke orgulje ponovno u svom punom sjaju.

Đakovačko-osječka nadbiskupija, Župa sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske upriličili su blagoslov i svečani koncert u povodu kolaudacije obnovljenih orgulja u konkatedrali Sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku.

- Velika je čast i zadovoljstvo što sam mogao prisustvovati ovoj svečanosti kolaudacije orgulja u našoj konkatedrali. Veseli me da ćemo nakon toliko godina moči užuvati u zvuku naših orgulja. Čestitam svim sudionicima na sudjelovanju i donacijama. Orgulje su kulturna baština svih Osječana i siguran sam da če na njima svirati najbolji orguljaši – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Ministarstvo kulture i medija uložilo je nešto više od 2,5 milijuna kuna u obnovu ovog instrumenta rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te dodala

- Ovo je zaista velebni instrument, restauracija je bila zahtjevna. Katedrala bez obnovljenih orgulja nije cjelovita – rekla je Koržinek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:39)
NK Osijek donirao KBC-u Osijek noćne ormariće

Nogometni klub Osijek donirao je Odjelu patologije trudnoće pri Zavodu za fetalnu medicinu Klinike za ginekologiju i opstetriciju 20 noćnih ormarića u vrijednosti 55 tisuća kuna. Na taj način osiguran je ugodniji i kvalitetniji boravak svih pacijenata na tom odjelu.

Ispred Nogometnog kluba Osijek donaciju ormarića brendiranih klupskim bojama i grbom uručili su članovi Uprave Valentina Koprivnjak i Vladimir Čohar, predsjednik Nadzornog odbora Janoš Andoči te Ana Macan, voditeljica ureda Uprave.

Vladimir Čohar u ime NK Osijek kazao je
- Mogu reći da smo sretni i ponosni što smo u ovim vremenima mogli pomoći KBC-u donacijom koja im je bila potrebna, mislim da je to i naša uloga u zajednici. Ovo je samo početak jer se svakako nadamo da će u budućnosti ovakvih prilika biti još i više - kazao je Čohar u ime NK Osijek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:11)
Informativna radionica za predstavnike udruga

Vinkovačka gradska uprava uputila je poziv udruga, pravnim i fizičkim osobama s različitim programima iz područja kulture i tehničke kulture s područja Vinkovaca, na informativnu radionicu koja će biti održana u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u utorak, 25. siječnja, s početkom u 18 sati. 

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:35)
Umirovljenici će mjesečnu autobusnu kartu u Vukovaru plaćati 10 kuna

Grad Vukovar i ove godine nastavlja s financiranjem gradskog prijevoza osobama starijima od 65 godina koje imaju prebivalište na području Grada Vukovara.

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:19)

Osječki Advent proglašen najljepšim u Hrvatskoj

Advent u Osijeku Advent u Osijeku Foto: Grad Osijek

Osječko Adventiranje dobilo je službenu potvrdu kako je ono najljepše u Hrvatskoj. Nakon devet dana glasanja u kojemu je sudjelovalo više od 100 tisuća ljudi Advent u Osijeku pobjednik je izbora za Najljepši advent u Hrvatskoj.

Laskavu titulu najljepšega adventa u Hrvatskoj Osijek je odnio iznimno visokim brojem glasova, čak 27.225. Izbor se provodio na Facebook stranici portala gradonačelnik.hr, a prijavljena su bila 44 grada i općine.

Glasovanje je trajalo od 4. do 12 siječnja, a slike osječkog adventa podijeljene su više od 3.000 puta.

advent osijek 2

Ovakav uspjeh rezultat je zadovoljnih građana, gostiju i posjetitelja grada na Dravi rekao je gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić.
- Advent u Osijeku ove je godine imao najveći broj svjećica do sada, koje su se protezale na više od 10 kilometara. Imali smo i prekrasan bor kojega je donirala obitelj iz Josipovca, kao i dobru gastronomsku ponudu te smo i produžili Adventiranje do kraja godine. Koncept koji smo njegovali ovoga Adventiranja, a koji se razvio usred korone je zajedništvo. Ovom se nagradom pokazalo jedinstvo Osječana kao i to da Osijek navija za Osijek - Radić je naglasio kako je Osijek u prosincu ostvario sedam posto više turističkih noćenja nego rekordne 2019. godine te rekao i kako će povećati fond nagrada u natječaju Turističke zajednice grada Osijeka.
-Odlučili smo povećati fond nagrada u natječaju naše turističke zajednice te ćemo udvostručiti broj ulaznica za vožnju panoramskim kotačem, s 200 dižemo na 400 – pojasnio je Radić.

Adventska čarolija u Osijeku započela je 2. prosinca, a njome je Osijek razvio svoj jedinstveni koncept kojim je advent realiziran kao doživljaj grada kroz šetnju na 14 različitih lokacija. Posebno iznenađenje i najveća atrakcija ove je godine Sky view, 35-metarski i najveći panoramski kotač u Hrvatskoj s kojeg su u svijet odaslane najljepše fotografije grada.

Pročitano 96 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija