NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Osječki Advent proglašen najljepšim u Hrvatskoj

Advent u Osijeku Advent u Osijeku Foto: Grad Osijek

Osječko Adventiranje dobilo je službenu potvrdu kako je ono najljepše u Hrvatskoj. Nakon devet dana glasanja u kojemu je sudjelovalo više od 100 tisuća ljudi Advent u Osijeku pobjednik je izbora za Najljepši advent u Hrvatskoj.

Laskavu titulu najljepšega adventa u Hrvatskoj Osijek je odnio iznimno visokim brojem glasova, čak 27.225. Izbor se provodio na Facebook stranici portala gradonačelnik.hr, a prijavljena su bila 44 grada i općine.

Glasovanje je trajalo od 4. do 12 siječnja, a slike osječkog adventa podijeljene su više od 3.000 puta.

advent osijek 2

Ovakav uspjeh rezultat je zadovoljnih građana, gostiju i posjetitelja grada na Dravi rekao je gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić.
- Advent u Osijeku ove je godine imao najveći broj svjećica do sada, koje su se protezale na više od 10 kilometara. Imali smo i prekrasan bor kojega je donirala obitelj iz Josipovca, kao i dobru gastronomsku ponudu te smo i produžili Adventiranje do kraja godine. Koncept koji smo njegovali ovoga Adventiranja, a koji se razvio usred korone je zajedništvo. Ovom se nagradom pokazalo jedinstvo Osječana kao i to da Osijek navija za Osijek - Radić je naglasio kako je Osijek u prosincu ostvario sedam posto više turističkih noćenja nego rekordne 2019. godine te rekao i kako će povećati fond nagrada u natječaju Turističke zajednice grada Osijeka.
-Odlučili smo povećati fond nagrada u natječaju naše turističke zajednice te ćemo udvostručiti broj ulaznica za vožnju panoramskim kotačem, s 200 dižemo na 400 – pojasnio je Radić.

Adventska čarolija u Osijeku započela je 2. prosinca, a njome je Osijek razvio svoj jedinstveni koncept kojim je advent realiziran kao doživljaj grada kroz šetnju na 14 različitih lokacija. Posebno iznenađenje i najveća atrakcija ove je godine Sky view, 35-metarski i najveći panoramski kotač u Hrvatskoj s kojeg su u svijet odaslane najljepše fotografije grada.

Pročitano 237 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija