NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

Započeo je program 58. Đakovačkih vezova

Započeo je program 58. Đakovačkih vezova Foto: Arhiva HRV

Proteklog vikenda „Danima otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja” u Mandićevcu i Trnavi te 24. Ivanjskim kresovima, koji su održani u Strossmayerovom parku u Đakovu, započeo je program 58. Đakovačkih vezova.
Ovogodišnji, 58. Đakovački vezovi traju od 21. lipnja do 7. srpnja 2024. godine, a krasi ih bogat kulturni, glazbeni i gastro program.

- Ovaj tjedan nam je u znaku „Malih vezova” koji su već dugi niz godina dio Đakovačkih vezova. Svečana povorka „Malih vezova” planirana je za 30. lipnja u 16 sati kod crkve Svih Svetih, a u njoj će sudjelovati više od 1400 djece odjevene u tradicionalne nošnje. U okviru “Malih vezova” bit će organizirane i mnoge pričaonice i radionice za djecu - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek.

U petak, 28. lipnja započinju glazbeni programi koji će se održati u Vezovskom šatoru postavljenom na parkiralištu iza Crkve Svih svetih.

- Koncert glazbenika Matije Cveka i Eni Jurišić bit će održan u petak s početkom u 21 sat na pozornici iza crkve Svih svetih, u subotu će publiku zabavljati Livio Berak Band i Crvena jabuka, a u nedjelju Tajči & Gelo Band te Stjepan Jeršek Štef i Žitna polja. Tu su još i Lege, Tony Cetinski, Caprio, Begeš i brojni drugi zanimljivi izvođači - naglasila je Burek. 

Centralni događaji 58. Đakovačkih vezova planirani su za sljedeći tjedan.
- Centralni događaji su svečano otvaranje, koje će biti 5. srpnja u 21 sat, nastupi folklornih skupina i kao najvažniji svečana povorka ulicama grada 7. srpnja u 8:30 te ceremonija zatvaranja manifestacije pod nazivom„Slavonijo, zemljo plemenita” isti dan u 20 sati - rekla je Burek te pozvala sve zainteresirane da se pridruže ovogodišnjim vezovima.

Detaljan program 58. Đakovačkih vezova dostupan je na mrežnim stranicama Grada Đakova i Turističke zajednice grada Đakova.

Pročitano 317 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija