NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Košarkaši Borova novu sezonu započeli pobjedom

Borovo - Olimp Inspekt ing Borovo - Olimp Inspekt ing Foto: Kery

Borovo – Olimp inspekt ing 100:93

Počelo je natjecanje u 2. Hrvatskoj košarkaškoj ligi istok. Košarkaši Borova pobijedili su Olimp Inspekt ing 100:93. Na poluvremenu je bilo 60:44. Gosti su u trećoj četvrtini smanjili na tri koša razlike bilo je 80:77, no završnica je pripala Borovo za pobjedu 100:93. - Malo smo desetkovani ova zadnja dva tjedna zbog ozljeda, bolesti, poslovnih obveza ali skupili smo glave, odradili to na najbolji način. Idemo dalje, glavu gore i krećemo u sljedeće kolo – rekao je igrač Borova Mario Rajšić, te pojasnio što je cilj u ovoj sezoni – Plan je okupiti desetak lokalnih igrača pa u počecima vidjeti zapravo koliki nas je broj, a potom ćemo krenuti s radom, zalaganjem i ubacivanjem kadeta i juniora u seniorski pogon i nadati se što boljem rezultatu – rekao je Rajšić.

- Mi još nismo uvježbani. To je mlada ekipa i mislim da ćemo u nastavku sezone biti puno spremniji, da ćemo imati više energije i elana, pošto mladi igrači koji nemaju dovoljno minutaže u svojim ligama imaju u A 2, tako da će imati prilike pokazati što znaju – rekao je trener Olimp Inspekt ing Nedjeljko Matić.Borovo Olimp Inspekt ing

U ostalim susretima 1. kola Vinkovci – Marsonia 72:71, Požega – Đakovo 83:93. Utakmice Belišće – KA Osijek i Rekord Tim – Županja su odgođene.

Poredak:

1. Đakovo 2

2. Borovo 2

3. Vinkovci 2

4. Marsonia 1

5. Olimp Inspekt ing 1

6. Požega 1

7. Rekord Tim 0

8. Županja 0

9. KA Osijek 0

10. Belišće 0

Raspored 2. kola: KA Osijek – Borovo (odgođeno), Marsonia – Požega, Rekord Tim – Belišće, Županja – Đakovo, Olimp Inspek-ing – Vinkovci.Borovo Olimp Inspekt ing4

Pročitano 308 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija