U tijeku 20. Vukovarski veslački maraton

U tijeku 20. Vukovarski veslački maraton Foto: Klaudija Boras

U organizaciji Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar već dvadeseti put za redom održava se Vukovarski veslački maraton osmeraca od Vukovara do Iloka, u znak sjećanja na osnivanje 204. vukovarske brigade te u spomen na sve poginule i nestale u obrani Vukovara, a posebno na 32 člana Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“.

Maraton je svečano otvorio gradonačelnika grada Vukovara Ivan Penava poželjevši svim natjecateljima što bolji uspjeh i mirno veslanje.
- Ovo postaje tradicija najstarijeg kluba u Vukovaru, klub koji je tijekom svoje povijesti tri puta bio razrušen, zapaljen i dizan poput feniksa, a danas okuplja veliki broj sportaša. Svjedočimo još jednoj prekrasnoj utrci, druženju i stvaranju cjeloživotnih veza. Ovaj maraton posvetili smo našim članovima kluba koji su poginuli u Domovinskome ratu, a drago mi je vidjeti da dolaze nove generacije koje na ovaj način ne zaboravljaju prošlost, ali jednako tako se na ovaj način odužuju za žrtvu koju su članovi kluba dali za stvaranje naše države – rekao je Penava.

Predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar Luka Kolar rekao je kako je od ove godine, organizirana i dodatna utrka „32 hrabra“, također utrka osmeraca, ali u duljini od 5 kilometara u čast 32 poginula člana HVK Vukovar u Domovinskom ratu.
- Do danas je na ovim maratonima koji se održavaju od 2004. godine nastupilo preko tisuću veslača u tristo različitih posada iz 42 kluba. Ponosni smo na dosadašnje rezultate. Pokušavamo maraton graditi iz godine u godinu da nas posjećuje što više ekipa. Danas je ovdje 22 ekipe, 18 ekipa vesla na maratonu od Vukovara do Iloka, a četiri ekipe veslaju utrku “32 hrabra”. Posade nam ove godine pristižu od Metkovića, Dubrovnika, Splita, Makarske, Rijeke, Zagreba, Osijeka te iz Bosne i Hercegovine – pojasnio je Kolar.

Na svečanom otvorenju sudjelovali su i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja i Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon svečanog otvorenja, položen je vijenac i upaljene su svijeće podno spomen-obilježja svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku, na ušću Vuke u Dunav.

Utrka je krenula u 12 sati, a proglašenje je planirano za 16 sati.

 

Pročitano 416 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase