Ispiši ovu stranicu

Ilok dobio Memorijalnu sobu Domovinskoga rata

U prostoru Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskoga rata Grada Iloka otvorena je Memorijalna soba Domovinskoga rata kao podsjetnik na stradanje Iloka i Iločana u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi 1991. godine.

Memorijalnu sobu je svečano otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved - Raduje me što ste inicirali i postavili Memorijalnu sobu u sjećanje na vrijeme obrane domovine, na vrijeme stradanja Grada Iloka. Ilok i sudbina Iloka u Domovinskom ratu jako mi je dobro poznata i  dolaskom sam se prisjetio  određenih trenutaka prije 27 godina u vrijeme kada sam i sam boravio na ovom području u obrani Republike Hrvatske. S posebnim osjećajem uvijek pozdravljam branitelje Iloka, Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, ali i cijele domovine Hrvatske'' – rekao je ministar Medved dodavši i kako je ministarstvo prije nešto više od dvije godine osiguralo gotovo pola milijardi kuna više sredstava koja su usmjerena na mjere od životnog značaja stradalničke populacije gdje je istaknuo očuvanje kvalitete zdravlja.

Svečanosti je nazočna bila i gradonačelnica Marina Budimir te predsjednik UDVDR Vukovarsko-srijemske županije Franjo Šoljić, a uzvanike je pozdravio i predsjednik UDVDR Grada Iloka Ilija Pole.

Pročitano 1145 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI