Ispiši ovu stranicu

Konjički klub Dunavski raj predstavio prve rezultate projekta " Uz pomoć konja do bolje integracije"

Konjički klub Dunavski raj  u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb i Gradom Vukovarom provodi projekt namijenjen mladima s problemima u ponašanju  s područja Vukovarsko-srijemske županije pod nazivom „Uz pomoć konja do bolje integracije“.

Svrha projekta je unaprijediti razvoj socijalnih i radnih vještina kod mladih s problemima u ponašanju kroz provedbu programa osposobljavanja za rad u konjogojstvu i terapijskom programu koje će doprinijeti poboljšanju i povećanju njihovih kompetencija za zapošljavanje i poduzetničke samoinicijative. Pozitivne dojmove nije skrivao ni predsjednik Konjičkog kluba Dunavski raj Denis Zeko. – Relativno smo dobri, do sada je sve bilo kako treba te ne vidim razlog kako ne bismo nastavili dalje . Za djecu koja imaju probleme u ponašanju svakako je bolje da rade nešto što bi im moglo koristiti  u budućnosti nego da budu na ulici i parkovima. Od njih dvadesetak  kada bi desetero  naučilo jahati i petero da ostane u sportu, mislim da smo napravili veliku stvar. Zadovoljni smo, ali vremenski uvjeti uvijek ne dozvoljavaju da provedemo to u krajnjoj mjeri kako bi htjeli, ali s obzirom i na te uvjete smatram da radimo jako dobar i veliki posao, zaključio je Zeko.  Voditeljica projekta Andrijana Vidaković je rekla nešto više o samim aktivnostima.
– Uz izvršavanje posebne obveze obučava ih se i za poseban zanat. U prvom razdoblju mladi su kontinuirano dolazili tri puta tjedno u Konjički klub Dunavski raj i učili su sve  vezano uz obuku za rad sa konjima kao što je higijena konja. Vrlo su zainteresirani za rad i rado dolaze. Ovo nije projekt u kojemu se samo provode radionice već je ovo praktični dio u kojemu se oni integriraju sa ostalom djecom, konjima i ostalim životinjama te stječu međusobna prijateljstva, objasnila je Vidaković.
U drugom dijelu projekta slijedi obučavanje korisnika projekta kako  bi postali pomoćnici u terapijskom jahanju te fizioterapijskih vježbi, sve kako bi to mogli primijeniti u radu s djecom s poteškoćama u razvoju.  Trenutno te vježbe s djecom radi voditeljica Marijana Perić koja je rekla nešto više o tome. – Učimo djecu da se brinu o konjima, kako ih očistiti i održavati, hraniti ih i pomagati. Krenuli smo ih učiti jahačke vještine, rekla je Perić te dodala kako je zadovoljna trenutnim stanjem.
Projekt se provodi u razdoblju od u razdoblju od 18.05.2018.-17.07.2019. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 506.707 kn. Od toga 85% sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (430.701,75 kn), a 15% sufinancira RH iz sredstava državnog proračuna (76.006,12 kn).

Pročitano 1507 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI