NAJNOVIJE
U Hrvatskoj najmanje novozaraženih u posljednja dva tjedna - 40

U Hrvatskoj je 40 novooboljelih od koronavirusa, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 14:33)
HZMO: U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak

U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a prenosi Hina.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:44)
Zaplovi Dunavom virtualno

Kako su nakon pojave koronavirusa i zabrane putovanja u turističkoj agenciji Danubiumtuors Vukovar ostali bez turista i ne mogu vodenim autobusom isplovljavati na Dunav, vlasnica agencije Zrinka Šesto kaže da su svim posjetiteljima pripremili virtualne plovidbe Dunavom na internetskoj stranici agencije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:33)
Novooboljela osoba iz Vukovara nije pokazivala simptome

Komentirajući novi registrirani slučaj oboljele osobe na području Vukovara, ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac jer ispričala kako osoba nije pokazivala simptome, a testirana je u Vinkovcima jer je dolazila u doticaj sa zaraženim osobama.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:15)
Neki i dalje krše mjere samoizolacije

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je protekloga vikenda evidentirala sedam dojava o kršenju mjera samoizolacije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:50)
U Iloku muškarac izgorio u kući

U Iloku je u požaru obiteljske kuće u Ulici Milana Štefanika smrtno stradao njezin vlasnik 59-godišnji građanin Iloka.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:44)
Policija uhitila dvojicu provalnika, jedan maloljetan

U Ulici Blage Zadre u Vukovaru oko 4. travnja provaljeno je u ugostiteljski objekt odakle je iz unutrašnjosti otuđena oprema, odnosno građevinska kolica, hladnjak, pećnica, mlin za kavu i nekoliko neugrađenih nadzornih kamera.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:42)

U Vukovaru znatno povećan broj radnih mjesta

S gradonačelnikom na konferenciji su bili i njegovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček te gradska pročelnica za gospodarstvo Marijana Grubišić S gradonačelnikom na konferenciji su bili i njegovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček te gradska pročelnica za gospodarstvo Marijana Grubišić

Broj zaposlenih u Vukovaru veći je za 579 osoba u odnosu na godinu dana ranije što je povećanje broja radnih mjesta za 6,34 %, izjavio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.

Prema podatcima Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje posljednjega dana 2018. godine u Vukovaru je bilo 9.714 zaposlenih osoba dok ih je istoga dana 2017. godine bilo 9.135, a 2016. godine 9.057. tako da je vidljivo povećenje broja radnih mjesta već dvije godine.

Penava to pripisuje općem oporavku gospodarstva u Hrvatskoj, otvaranju novih pogona u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, povećanju broja obrta i povećanju potpora gospodarstvenicima koje u Vukovaru iznose 13 milijuna kuna.

Povećan je i broj zaposlenih Vukovaraca dok je broj nezaposlenih, prema podatcima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, manji za oko četiri stotine i sada iznosi 1.203.

 

Pročitano 717 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija