NAJNOVIJE
Umirovljenici zbog situacije s korona virusom traže dostavu mirovina poštom

Iz dvije najveće umirovljeničke udruge u Hrvatskoj – Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske pokrenuta je žurna inicijativa za privremeno uvođenje dostave mirovina poštom. U njihovom zajedničkom priopćenju stoji:

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:01)
Od srijede nova organizacija rada u KBC-u Osijek

Klinički bolnički centar u Osijeku od srijede, 1. travnja  primjenjuje novu organizaciju rada.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:41)
U Osječko -baranjskoj županiji 11 novih oboljelih, ukupno 57 oboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:19)
Minisitrica Divjak pojasnila način ocjenjivanja učenika u online nastavi

U Hrvatskoj se zbog epidemije korona virusa nastava već treći tjedan održava na daljinu, a sasvim je izvjesno kako će se na taj način odvijati i do mature. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u razgovoru za Media servis pojasnila kako spremaju različite scenarije.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:18)
Česti pozivi prema ambulantama za COVID -19 u našoj županiji

Sukladno naredbi Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, od 15. ožujka 2020. godine, na području Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima, Vukovaru i Županji uspostavljene su tri izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost korona virusom. Rade 24 sata.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 11:19)
Još dvije novo oboljele osobe od koronavirusa u našoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od noćas su još 2 pozitivne osobe na koronavirus, što je dosad ukupno pozitivnih 13 osoba.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 09:54)
Policija utvrdila 18 kršenja mjere iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sati 29. ožujka do 22 sati 30. ožujka, evidentirala ukupno 11 dojava o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili dva kršenja mjera samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 08:52)

Svečana sjednica Gradskoga vijeća Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara u Hrvatskome domu održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća Vukovara kojoj je nazočio je državni vrh, na čelu s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović  i predsjednikom Vlade, Andrejom Plenkovićem te predstavnici javnoga i političkoga  života grada i županije.

Tomislav Šota predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara naglasio je tom prigodom kako je Gradsko vijeće u protekloj godini donosilo akte i odluke kojima gradska uprava nastoji omogućiti brži i kvalitetniji gospodarski rast i ostanak  mladih  i stručnih ljudi i njihovih obitelji  u Vukovaru.

-Ova gradska uprava osluškuje bilo svoga naroda, svojih građana, postavlja im pitanja i traži odgovore od viših instanci vlasti jer žrtva Vukovara i svih branitelja traži i zahtijeva veće zalaganje svih nas ovdje u gradu i izvan grada jer žrtva Vukovara nadilazi granice našega grada, rekao je Šota.

Povećanje broja zaposlenih za 6, 3 posto

Govoreći o postignućima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je kako brojnim projektima grad Vukovar nastoji omogućiti kvalitetan život svim građanima Vukovara neovisno o životnoj dobi:

Pri tome gospodarska djelatnost ostaje  nam u fokusu, a trud rad znanje i energija koju smo uložili u razvoj vukovarskog poduzetništva nam se višestruko vraća.-rekao je Penava te iznio podatke za 2017. godinu  prema kojima je Vukovar drugi grad u Hrvatskoj  po izdvajanju  potpora za poduzetništvo.

penava

-U posljednjih godinu dana plasirali smo 13 milijuna kuna u poduzetništvo i ostvarili i uvjete koji privlače brojne gospodarske subjekte, a najrazličitije gospodarske djelatnosti u ovome gradu mogu pronaći mjesto za svoj razvoj. U protekloj godini je u Vukovaru zabilježeno 579 radnih mjesta više nego u godini prije  što predstavlja povećanje za nekih 6,3 posto, rekao je gradonačelnik Penava.

O Vukovaru koji svakim danom postaje sve kvalitetnije mjesto za život govorili su i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić  i Maja Balić, saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora.

Hrvatska Vlada ulaže 1,4 milijarde kuna u infrastrukturu

 Premjer Andrej Plenković iznio je podatke prema kojima će u Vukovaru u slijedećem trogodišnjem razdoblju biti investirano 1, 4 milijarde kuna za obnovu i izgradnju različitih oblika infrastrukture u gospodarski razvoj i unaprjeđenje svih aspekata usluga i kvalitetu života.

-I Vlada ali i Predsjednica nastoji dati potporu infrastrukturnome razvoju Vukovara. Stoga je ova Vlada na protekloj sjednici donijela odluku kojom ulaže 1,4 milijarde kuna u razne oblike razvoja infrastrukture na području Vukovara te je povećala proračun Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara za pedeset posto, što su  neke od mjera kojima ova Vlada daje potporu  radu gradonačelnika Penave i gradu Vukovaru, rekao je premjer Plenković.   

Budućnost Vukovara je zajedništvo

O važnosti Vukovara za hrvatsku državu u prošlosti, ali i u sadašnjosti i budućnosti, govorila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović:

kolinda

-Ovdje, u ovome gradu upisana je najsvjetlija ali i najružnija povijest naše drage domovine. Ono što ja želim i što znam da se događa danas ali i svih ovih dana diljem Hrvatske  jeste da cijela Hrvatska diše jednom dušom  i skandira Vukovar, Vukovar, Hrvatska, Hrvatska! Ono što je još preostalo nije bila samo želja za teritorijalnom neovisnosti nego i poziv za stvaranje bolje, snažnije i uspješnije Hrvatske i Vukovara u njoj, naglasila je Grabar Kitarović

I predsjednica i premjer pozdravili su nedavnu gestu gradonačelnika Ivana Penave kojom je on, sudjelujući u liturgiji  sa svojim sugrađanima pravoslavne vjere na pravoslavni Uskrs, pružio ruku za stvaranje zajedništva i želje za zajedničkom gradnjom Vukovara  po mjeri  sugrađana svih nacionalnosti koje žive u Vukovaru. Da bi se to postiglo treba tražiti istinu i pravdu.Stoga ću se zalagati  za kvalitetnije i efikasnije angažiranje  institucija pravosuđa u otkrivanju i procesuiranju ratnih zločina kako bi se postigao kvalitetniji život i zajedništvo, rekla je predsjednica Grabar Kitarović, a potvrdio  je premjer Plenković rekavši da je konačno došlo vrijeme da živimo jedni s drugima:

-Istina i procesuiranje onih koji su počinili ratni zločin, jer nema amnestije za ratni zločin, je potrebna ali je potrebno  istodobno graditi preduvjete za kvalitetnu budućnost Hrvatske. Ušli smo u četvrto desetljeće samostalnosti, sve smo ostvarili što trebamo, slobodnu zemlju, teritorijalnu cjelovitost, članstvo u EU i  NATO-u, gospodarski rast i unaprjeđenje kvalitete života. Moramo onda živjeti jedni s drugima. To je jedina budućnost, rekao je Plenković.   

Pročitano 354 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija