NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

30. pjesnički susreti "Drenovci 2019."

30. pjesnički susreti "Drenovci 2019." 30. pjesnički susreti "Drenovci 2019." F: Arhiva

30. pjesnički susreti „Drenovci 2019.“ u organizaciji Općinske narodne knjižnice Drenovci i ove godine ljubiteljima poezije pripremili su pregršt zanimljivog sadržaja.

U dvorani Općinske narodne knjižnice u Drenovcima u četvrtak  su službeno započeli susreti koji su otvoreni uz stihove i poeziju. Među brojnim nazočnima bili su i Borben Vladović, dobitnik  Povelje visoka žuta žita i Ivan Rogić Nehajev također dobitnik Povelje 2014. g. Nazočne je pozdravio načelnik općine Drenovci Jakša Šestić koji je rekao kako je ovo tradicionalna manifestacija te da mu je drago kada se ulazi u pučku poeziju, onu koju narod prihvaća. 
- Uvijek iz te pučke poezije ostaje trajno i vječno, a nadam se da će iz našeg pjesništva ostati nešto dugoročno i trajno i ostati sačuvano u ovom kraju- rekao je Šestić.

U sklopu susreta u Gradskoj knjižnici Vukovar održat će se gostovanje sudionika samoga susreta. Davor Ivankovac, iz GKV, a ujedno i dobitnik Nagrade Duhovno hrašće za knjigu godine naglasio je kako će na susretu gostovati petero poznatih hrvatskih pjesnika, a to su Adrijana Škunca, Ivan Rogić Nehajev, Borben Vladović i Franjo Nagulov.
- Večeras ćemo govoriti o njihovom stvaralaštvu i aktualnoj poeziji, biti će čitanja njihove poezije i interpretiranje iste- naglasio je Ivankovac. 
Susret u Gradskoj knjižnici Vukovar započinje u 18 sati, a 30. pjesnički susret Drenovci 2019. traju do 11. svibnja. 


Pročitano 333 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija