NAJNOVIJE
Nema novooboljelih od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako nema novooboljelih od koronavirusa u Republici Hrvatskoj, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Do sada je testirano 66405 osoba, od toga 261 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 23 osoba, od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2072, što je 9 novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih na području države je 103.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 14:07)
Osječko-baranjska županija bez novooboljelih od koronavirusa

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su 34 uzoraka i svi su bili negativni na koronavirus. I dalje su na području Osječko-baranjske županije zabilježene 133 oboljele osobe.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 10:39)
Jedanaesti dan nema novooboljelih na području naše županije

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna, te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na koronavirus.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 09:14)
Službeno je: Penava i Škoro zajedno na parlamentarne izbore!

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održali su konferenciju za medije na kojoj je i službeno potvrđeno kako zajedno izlaze na predstojeće parlamentarne izbore u srpnju.

(Subota, 30 Svibanj 2020 16:19)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je broj novooboljelih na području Hrvatske u 24 satnom razdoblju 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Novooboljela osoba nalazi se u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Do sada su testirane 66144 osobe, od toga 635 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 27 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Ukupan broj ozdravljenih od koronavirusa je 2063 te ukupan broj preminulih na području republike je 103.

(Subota, 30 Svibanj 2020 14:06)
POVODOM DANA DRŽAVNOSTI GRAD VUKOVAR ODAO POČAST ŽRTVAMA DOMOVINSKOGA RATA

Predstavnici Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom obilježili su Dan državnosti odavanjem počasti svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:20)
Izaslanstvo VSŽ obilježilo Dan državnosti

Izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije na čelu s županom Božom Galićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću povodom Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:04)

Potpisani ugovori za gradnju i opremanje bioekološko-edukacijskog centra Virovi

Potpisani ugovori za gradnju i opremanje bioekološko-edukacijskog centra Virovi Foto: Grad Otok

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić potpisao je ugovore s izvođačima radova na gradnji i opremanju bioekološko-edukacijskog centra Virovi koji će se graditi u okviru projekta "Vrata Spačvanskog bazena", vrijednog 25 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva EU nešto veća od 19 milijuna kuna, javlja Hina.

-Provedba projekta "Vrata Spačvanskog bazena" imat će utjecaj na razvoj gospodarstva ne samo grada Otoka, nego i cijele Vukovarsko-srijemske županije stvaranjem novog turističkog proizvoda - ocijenio je gradonačelnik Šarić dodajući kako očekuje otvaranje tridesetak radnih mjesta te ulaganja koja će u budućnosti Otoku donijeti brojne koristi.

Po njegovim riječima, to je najveći projekt koji je grad Otok do sada realizirao, a čiji se završetak očekuje u drugoj polovici iduće godine.
-Ovo je jedan od deset strateških projekata u turizmu Vukovarsko-srijemske županije. Riječ je o odličnoj turističkoj priči kojom ćemo Spačvanski bazen, koji je najveća šuma hrasta lužnjaka u Europi, približiti građanima i posjetiteljima - naveo je Šarić.

Rekao je kako je u sklopu projekta "Vrata Spačvanskog bazena" već izgrađen dio infrastrukture, osnovana je i ustanova koja će upravljati izgrađenom infrastrukturom, a pored bioekološko-edukacijsko centra Virovi u sklopu kojega će se nalaziti hostel sa 60 kreveta, bit će izgrađene i biciklističke staze i šetnice.

Predviđena je i kupnja električnog turističkog broda za prijevoz 50-tak putnika te čamci i kanui kojima će se moći ploviti rječicom Virovi.

Bioekološko-edukacijski centar Virovi gradit će vukovarska tvrtka Planum-Građenje i vinkovačka Izgradnja VVK.

Pročitano 407 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija