NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

Školonterska akcija u Ekonomskoj školi Vukovar

Volonterska akcija u Ekonomskoj školi Vukovar Volonterska akcija u Ekonomskoj školi Vukovar F: PRONI centar za socijalno podučavanje

U okviru projekta “Školontiranje” koji provodi PRONI centar za socijalno podučavanje održala se školska volonterska akcija u Ekonomskoj školi Vukovar. 

Projekt “Školontiranje”, koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, nastavlja sa provedbom  školonterskih akcija u organizaciji školskih volonterskih klubova, odnosno osnovnih i srednjih škola uključenih u provedbu projekta i PRONI Centra za socijalno podučavanje. Ovoga vikenda održala se školska volonterska akcija u Ekonomskoj školi Vukovar. Goran Jelenić, voditelj odjela rada s mladima iz PRONI centra za socijalno podučavanje je rekao kako se projekt privodi kraju, točnije 31. svibnja.
- Svi su zajedno uređivali školsko dvorište, uljepšavali su ga nakon energetske učinkovitosti, sadili su razne biljke te su bojali ogradu. Sudjelovalo je tridesetak mladih koji su dali svoj doprinos u uljepšavanju škole- naglasio je Jelenić.

Projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama - Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića VUkovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje. Ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kn, a iznos koji je sufinancirala Europska unija iznosi 911.625,93 kn. 
 

Pročitano 293 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija