NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

Na Vukovar Half Marathon-u oko 850 natjecatelja

Start polumaratona Start polumaratona Foto: Valerija Lozančić

U okviru održavanja manifestacije VukovARt (Vukovar – Luka umjetnosti) u Vukovaru je u tijeku prvi vukovarski polumaraton dužine 21 km, a uz njega i utrka građana duljine 5 km.
Atletska je to utrka za mlade i odrasle pod nazivom Vukovar Half Marathon s ciljem podizanja samopouzdanja mladih i odraslih osoba te promicanja zdravog načina života kroz popularizaciju rekreacijskoga trčanja za sve uzraste.

Sa starta u središtu grada ispred Radničkog doma na utrku dugu 21, odnosno 5 km krenulo je oko 850 natjecatelja iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja, a jedan je natjecatelj čak iz Nepala. Među njima je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je polumaraton i otvorio.

 

Penava maraton


-Najvažnija poruka mladima, ali i svima nama ostalima je da je sport zdrav i da se njime trebamo baviti zbog sebe i svoga zdravlja, svojih obitelji i šire zajednice. Sport nam omogućuje da budemo među ljudima gdje u pravilu vlada dobro raspoloženje i dobra „vibra“. Na ovom našem prvom polumaratonu imamo preko 850 natjecatelja i nadamo se da ćemo mu u suradnji s našim prijateljima iz Slavonskoga Broda osigurati vrlo uspješnu budućnost. Ovo je ujedno i velika promidžba grada Vukovara, ali primarno je što smo se okupili ovdje i promoviramo bavljenje sportom i širimo dobru atmosferu – poručio je gradonačelnik Penava pozivajući sve koji ove godine nisu sudjelovali na polumaratonu da im se priključe iduće.

Organizatori ove sportske manifestacije su Grad Vukovar, Javna ustanova Sportski objekti Vukovar, Zajednica sportskih udruga grada Vukovara i tvrtka Skripermedia d.o.o.

Pročitano 511 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija