NAJNOVIJE
U Hrvatskoj najmanje novozaraženih u posljednja dva tjedna - 40

U Hrvatskoj je 40 novooboljelih od koronavirusa, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 14:33)
HZMO: U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak

U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a prenosi Hina.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:44)
Zaplovi Dunavom virtualno

Kako su nakon pojave koronavirusa i zabrane putovanja u turističkoj agenciji Danubiumtuors Vukovar ostali bez turista i ne mogu vodenim autobusom isplovljavati na Dunav, vlasnica agencije Zrinka Šesto kaže da su svim posjetiteljima pripremili virtualne plovidbe Dunavom na internetskoj stranici agencije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:33)
Novooboljela osoba iz Vukovara nije pokazivala simptome

Komentirajući novi registrirani slučaj oboljele osobe na području Vukovara, ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac jer ispričala kako osoba nije pokazivala simptome, a testirana je u Vinkovcima jer je dolazila u doticaj sa zaraženim osobama.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:15)
Neki i dalje krše mjere samoizolacije

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je protekloga vikenda evidentirala sedam dojava o kršenju mjera samoizolacije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:50)
U Iloku muškarac izgorio u kući

U Iloku je u požaru obiteljske kuće u Ulici Milana Štefanika smrtno stradao njezin vlasnik 59-godišnji građanin Iloka.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:44)
Policija uhitila dvojicu provalnika, jedan maloljetan

U Ulici Blage Zadre u Vukovaru oko 4. travnja provaljeno je u ugostiteljski objekt odakle je iz unutrašnjosti otuđena oprema, odnosno građevinska kolica, hladnjak, pećnica, mlin za kavu i nekoliko neugrađenih nadzornih kamera.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:42)

10. Dan informiranja mladih Vukovar

Sudionici 10. Dana informiranja Sudionici 10. Dana informiranja Foto: J. Vrdoljak

PRONI Centar za socijalno podučavanje, u okviru programa Info centar za mlade Vukovar, desetu godinu zaredom organizirao je Dan informiranja mladih pod nazivom VuMi.

Cilj sajma je podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusektorske suradnje u zajednici u svrhu razvoja kvalitetnijeg života mladih na području grada Vukovara. Voditeljica Info centra za mlade Vukovar,  Karolina Šoš Živanović je rekla kako se mladi iz godine u godinu mijenjaju te su prethodnih godina imali štandove na trgu i na taj ih način informirali, no danas je situacija drugačija.

-Mladi žele da im je informacija dostupna i sve više koriste mobitele, tablete i pristup internetu, tako da smo se i mi tome prilagodili. Najviše im odgovaraju grupna informiranja te smo im pripremili informativku na temu emocija  za što su pokazali zanimanje, rekla je Šoš Živanović.

Inicijativu za organiziranje Sajma pokrenuli su: Savjetodavni odbor Info centra za mlade Vukovar, sastavljenog od predstavnika Grada Vukovara,  Policijske postaje Vukovar – Policije u zajednici, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Vukovar, te Europskog doma Vukovar. Dodatna potpora ove godine Sajmu i njegovim organizatorima je Gradski savjet mladih grada Vukovara.

U okviru VuMi-ja predstavljeni su i rezultati mladih vukovaraca koji su sudjelovali u kreativnim ciklusima projekta Pokretne slike umjetnosti i kulture.

Dan informiranja mladih financijski je podržao Grad Vukovar.

Pročitano 234 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija