NAJNOVIJE
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)
Rekordan broj oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je do sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu, čak 50. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 174 uzorka, a pozitivni su bili nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

(Subota, 11 Srpanj 2020 12:39)
Dvije novozaražene osobe iz Vukovara

U priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi se kako je na području županije 12 novopozitivnih osoba na koronavirus.

(Subota, 11 Srpanj 2020 10:25)
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)

Održana 8. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije u vlaku

Održana 8.  Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika  Vukovarsko-srijemske županije u vlaku Foto:VSŽ

Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije koju je sazvao župan Božo Galić održala se u vlaku tijekom puta iz Vinkovaca do Zagreba.

Župan je naglasio kako je koordinacija održana pred sastanak vukovarsko-srijemskih čelnika s Upravom Hrvatskih željeznica u Zagrebu o strateškim projektima županije.

- Na ovaj način željeli smo istaknuti važnost i značenje željeznice za Vinkovce, Vukovarsko-srijemsku županiju i istok Hrvatske.- rekao je župan Galić te dodao kako žele sve projekte usuglasiti kroz suradnju s Vladom RH, ministarstvima i javnim poduzećima te ubrzati realizaciju projekata u željezničkom, cestovnom, zračnom i riječnom prometu.

Na Koordinaciji su raspravljali i o izradi strategije  Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021. – 2027. a  održane su prezentacije o projektima naše Županije.

Raspravljalo se i o obnovi pruge Vinkovci- Zagreb; početku realizacije pruge Vinkovci-Vukovar ( koji su dio EU projekata, a vrijednost je 71,9 milijuna kuna za 18,7 km dužine pruge) kao i o prugama koje se planiraju obnoviti. Riječ je o pruzi Vinkovci-Osijek, kao dijelu koridora Vc , pruzi Vinkovci-Županja, ali i rješavanju kritičnih željezničko-cestovnih prijelaza zbog povećanja sigurnosti te obnovi zapuštenih kolodvora po pojedinim prugama u našoj županiji. Na sastanku je bilo riječi i o povoljnijem prijevozu za studente, na način da se udio sufinanciranja od strane HŽ – Putničkog prijevoza poveća sa sadašnjih 50% na veći iznos.

Rečeno je kako će se obnova pruge Vinkovci - Zagreb prema planu i programu HŽ – Infrastrukture, obnoviti do 2030.godine, a kako takvom dinamikom nisu zadovoljni, te zaključeno kako će se zajednički tražiti rješenja da se obnova pruge ubrza. Želja je vukovarsko-srijemskih čelnika  da se ubrza realizacija svih projekata te da robe i ljudi putuju brže i efikasnije, kako bi doprinijeli razvoju ovoga kraja.

Pročitano 336 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija