NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Pet vojničkih obitelji dobile stanove u Vukovaru

Do kraja godine još 10 stanova, a iduće 20 Do kraja godine još 10 stanova, a iduće 20 Foto: Marija Molnar

Petorici pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade uručeni su ključevi stanova u novoizgrađenoj višestambenoj zgradi preko puta vojarne u Vukovaru.

Primopredaji stanova nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, državni tajnik Središnjega državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Riječ je o projektu stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske u Vukovaru u suradnji s Gradom Vukovarom i spomenutim središnjim uredom.

- Ova vlada radi sustavno. Naime, prije tri godine vratili smo Hrvatsku vojsku u Vukovar – simbol Domovinskoga rata. Tu je cijela inženjerijska satnija, do 2020. godine doći će i inženjerijska bojna. Završnu svečanost dodjele časničkih i dočasničkih činova vratili smo u Vukovar, a danas dodjeljujemo stanove pripadnicima Hrvatske vojske. Čovjek vojnik, dočasnik i časnik je najvrijedniji dio sustava i drago mi je da smo u suradnji s Gradom Vukovarom i uredom za stambeno zbrinjavanje krenuli u ovaj projekt. Do kraja godine planiramo dodijeliti još deset stanova, a iduće godine 20. To je briga za hrvatske ljude – istaknuo je ministar Krstičević.

Mirko Šundov čestitao je vojnicima koji će uskoro useliti u svoje nove stanove. – Ovo je potvrda da skrbimo i vodimo računa o ljudima i da im pokušavamo osigurati još bolje uvjete za život i rad. Zahvaljujem svima za napore koje smo zajedno uložili u ovo, a obiteljima koje su danas dobile stanove želim da u njima uživaju te da i dalje budu pravi profesionalci i domoljubi na dobrobit i korist Hrvatske vojske – rekao je Šundov.

DO KRAJA GODINE DIJELI SE 150 STANOVA

Ovih pet stanova početak je dodjele kadrovskih stanova u Vukovaru ove godine putem Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja RH.

 

Stan

 

- Očekujem da ćemo do kraja ove godine u Vukovaru dodijeliti 150 stanova, prvenstveno ljudima s liste prvenstva,  ali i kadrovima. Ono što svakako veseli je zanimanje kadrova za dolazak u Vukovar i Slavoniju ali i u druga mjesta od Knina, Siska pa do Petrinje. Povećanjem sredstava državnoga proračuna oko 105 milijuna kuna predviđeno je za operativne programe i do kraja ove godine želimo zbrinuti preko 1000 obitelji u Hrvatskoj. Vezano uz ovu podjelu stanova, poštovani su kriteriji MORH-a i Grada Vukovara čije je Gradsko vijeće osnovalo povjerenstvo, a središnji ured postupa sukladno odlukama povjerenstva ukoliko postoje određene slobodne stambene jedinice. Kadrovski stanovi će se dodjeljivati sukladno onome kako se budu pojavljivali tijekom godine – izjavio je Mažar.

Gradonačelnik Penava pak naglasio je stambeno zbrinjavanje kadrova potrebnih Vukovaru jednim od ključnih elemenata razvoja grada.

- Pokraj ove zgrade u kojoj se danas dodjeljuju stanovi pripadnicima Hrvatske vojske gradi se još jedna u kojoj će smještaj između ostalih naći i kadrovi potrebni Vukovaru. Osim vojske, stanove će dobiti i magistri kemije, molekularni biotehnolozi, defektolozi, konzervatori i restauratori, liječnici, stomatolozi...Ovo je izuzetno dobra priča koju smo pokrenuli i koja je kontra svih negativnih pojava iseljavanja i loših demografskih pokazatelja. Zahvaljujući sinergiji uspjeli smo u kratkom roku ovo izrealizirati i doći do mladih stručnih ljudi odnosno počeli smo naseljavati Vukovar. Svjesni smo da nam je ljudska komponenta najpotrebnija i stoga smo se i odlučili za kadrovsko zbrinjavanje kako bi dobili što širi spektar stručnjaka u Vukovaru koji će doprinosti razvoju grada i Hrvatske. Iako je dolazak Hrvatske vojske u Vukovar monumentalan i povijesni, učinci tog projekta ne bi došli do izražaja da nismo uspjeli osigurati stambeno zbrinjavanje tim ljudima i njihov ostanak. Nadam se kako ćemo uskoro svjedočiti jednakom modelu zbrinjavanja i pripadnika MUP-a jer znamo da je ministar Davor Božinović prebacio interventnu postrojbu u Vukovar. Samo s ljudima koji će raditi i živjeti u Vukovaru možemo našem gradu vratiti potencijal i sjaj kojega je imao prije rata – istaknuo je Penava.

Pročitano 1142 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija