NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

Pet vojničkih obitelji dobile stanove u Vukovaru

Do kraja godine još 10 stanova, a iduće 20 Do kraja godine još 10 stanova, a iduće 20 Foto: Marija Molnar

Petorici pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade uručeni su ključevi stanova u novoizgrađenoj višestambenoj zgradi preko puta vojarne u Vukovaru.

Primopredaji stanova nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, državni tajnik Središnjega državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Riječ je o projektu stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske u Vukovaru u suradnji s Gradom Vukovarom i spomenutim središnjim uredom.

- Ova vlada radi sustavno. Naime, prije tri godine vratili smo Hrvatsku vojsku u Vukovar – simbol Domovinskoga rata. Tu je cijela inženjerijska satnija, do 2020. godine doći će i inženjerijska bojna. Završnu svečanost dodjele časničkih i dočasničkih činova vratili smo u Vukovar, a danas dodjeljujemo stanove pripadnicima Hrvatske vojske. Čovjek vojnik, dočasnik i časnik je najvrijedniji dio sustava i drago mi je da smo u suradnji s Gradom Vukovarom i uredom za stambeno zbrinjavanje krenuli u ovaj projekt. Do kraja godine planiramo dodijeliti još deset stanova, a iduće godine 20. To je briga za hrvatske ljude – istaknuo je ministar Krstičević.

Mirko Šundov čestitao je vojnicima koji će uskoro useliti u svoje nove stanove. – Ovo je potvrda da skrbimo i vodimo računa o ljudima i da im pokušavamo osigurati još bolje uvjete za život i rad. Zahvaljujem svima za napore koje smo zajedno uložili u ovo, a obiteljima koje su danas dobile stanove želim da u njima uživaju te da i dalje budu pravi profesionalci i domoljubi na dobrobit i korist Hrvatske vojske – rekao je Šundov.

DO KRAJA GODINE DIJELI SE 150 STANOVA

Ovih pet stanova početak je dodjele kadrovskih stanova u Vukovaru ove godine putem Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja RH.

 

Stan

 

- Očekujem da ćemo do kraja ove godine u Vukovaru dodijeliti 150 stanova, prvenstveno ljudima s liste prvenstva,  ali i kadrovima. Ono što svakako veseli je zanimanje kadrova za dolazak u Vukovar i Slavoniju ali i u druga mjesta od Knina, Siska pa do Petrinje. Povećanjem sredstava državnoga proračuna oko 105 milijuna kuna predviđeno je za operativne programe i do kraja ove godine želimo zbrinuti preko 1000 obitelji u Hrvatskoj. Vezano uz ovu podjelu stanova, poštovani su kriteriji MORH-a i Grada Vukovara čije je Gradsko vijeće osnovalo povjerenstvo, a središnji ured postupa sukladno odlukama povjerenstva ukoliko postoje određene slobodne stambene jedinice. Kadrovski stanovi će se dodjeljivati sukladno onome kako se budu pojavljivali tijekom godine – izjavio je Mažar.

Gradonačelnik Penava pak naglasio je stambeno zbrinjavanje kadrova potrebnih Vukovaru jednim od ključnih elemenata razvoja grada.

- Pokraj ove zgrade u kojoj se danas dodjeljuju stanovi pripadnicima Hrvatske vojske gradi se još jedna u kojoj će smještaj između ostalih naći i kadrovi potrebni Vukovaru. Osim vojske, stanove će dobiti i magistri kemije, molekularni biotehnolozi, defektolozi, konzervatori i restauratori, liječnici, stomatolozi...Ovo je izuzetno dobra priča koju smo pokrenuli i koja je kontra svih negativnih pojava iseljavanja i loših demografskih pokazatelja. Zahvaljujući sinergiji uspjeli smo u kratkom roku ovo izrealizirati i doći do mladih stručnih ljudi odnosno počeli smo naseljavati Vukovar. Svjesni smo da nam je ljudska komponenta najpotrebnija i stoga smo se i odlučili za kadrovsko zbrinjavanje kako bi dobili što širi spektar stručnjaka u Vukovaru koji će doprinosti razvoju grada i Hrvatske. Iako je dolazak Hrvatske vojske u Vukovar monumentalan i povijesni, učinci tog projekta ne bi došli do izražaja da nismo uspjeli osigurati stambeno zbrinjavanje tim ljudima i njihov ostanak. Nadam se kako ćemo uskoro svjedočiti jednakom modelu zbrinjavanja i pripadnika MUP-a jer znamo da je ministar Davor Božinović prebacio interventnu postrojbu u Vukovar. Samo s ljudima koji će raditi i živjeti u Vukovaru možemo našem gradu vratiti potencijal i sjaj kojega je imao prije rata – istaknuo je Penava.

Pročitano 414 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija