Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima posjetio Plivalište Vukovar

Gradonačelnik Ivan Penava u posjetu Kupalištu Vukovar Gradonačelnik Ivan Penava u posjetu Kupalištu Vukovar Foto: Kery

Više od 122 000 posjetitelja Plivališta Vukovar

Ovogodišnja sezona kupanja  na vanjskim bazenima Plivališta Vukovar u punom je jeku, stoga su gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zamjenici gradonačelnika Ivana Mujkić i Marijan Pavliček te direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić posjetili vanjske bazene Plivališta Vukovar. Osim na bazenima i ovo će se ljeto Vukovarci moći kupati na Vukovarskoj Adi

– Moram reći na radost svih Vukovaraca da smo i ove godine uspjeli osigurati, uz bazene na kojima se nalazimo, i ljeto na Vukovarskoj Adi. Kada govorimo o bazenima to je pun pogodak. Prošle godine imali smo više od 122 000 posjetitelja Vukovarskih bazena tijekom godine u kontinuitetu uz veliki odaziv građana cijelog istoka Hrvatske, Vinkovaca, Osijeka okolnim mjesta, općina, sela u tolikoj mjeri da je vrlo evidentna potreba za proširenjem samog objekta. Već pripremamo projektnu dokumentaciju za proširenje vanjskih plivališta, popunjavanje novim sadržajima i ono što treba reći to je samo potvrda kvalitete rada Sportskih objekata grada Vukovara, ustanove koja je pod ingerencijom grada Vukovara, ravnatelja gospodina Ivana Szabe i svih djelatnika su zapravo kontinuirana nazočnost klubova i reprezentacija koji ovaj objekt bazena koriste za pripreme svojih sportaša.

I u ovom trenutku je na pripremama ženska vaterpolska reprezentacija Hrvatske do 15 godina. Tu se pripremaju i paralelno igraju pripremne utakmice. To nas čini vrlo zadovoljnima jer nam potvrđuju zapravo da je i objekt po sebi pun pogodak ali i da ljudi koji upravljaju i brinu o ovom objektu zapravo to rade na vrhunski način koji onda naravno ima za rezultat privlačenje i vrhunskih sportaša ali i rekreativaca, građana, posjetitelja grada Vukovara i to je naš zadatak koji sa uspjehom obavljamo – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.Kupalište Vukovar

U planu je proširenje vanjskog Kupališta, prvenstveno sadržaja za djecu

Očekivanja od ove sezone su velika, tako  je broj djelatnika koji će u ljetnim mjesecima biti na usluzi građanima povećan. Osim kafića pripremljeno je i osvježenje što se tiče hrane te je time zaokružena ponuda  a osiguran je i dovoljan broj spasilaca i redara – rekao je  ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo, te dodao – Najveći broj posjetitelja je za vrijeme ljetnih mjeseci. Pošto su prošle godine lipanj i srpanj bili dosta vremenski nepovoljni za kupanje, vidite kako je počeo lipanj i već sada smo na puno većoj razini što se tiče posjetitelja.

Osim redovitih kupača ove godine tijekom cijele godine su nam različite sportske ekipe ne pripremama. U planu je proširenje više ove ljetne priče, ljetne sezone kupanja. Tu će biti sadržaji prvenstveno za djecu, prskalište, plići i dublji bazen a u planu je i jedan bazen za sportsko-rekreativne sadržaje koji bi obuhvaćao i vodene atrakcije, možda još jedan tobogan, ali to su za sada planovi - najavio je ravnatelj Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“ Ivan Szabo. Plivalište Vukovar vrata vanjskog Kupališta svojim posjetiteljima ove je godine otvorilo 10. lipnja i na taj način započelo svoju treću ljetnu sezonu kupanja.

Pročitano 815 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI