NAJNOVIJE
Obilježena 13. godišnjica smrti pukovnika Marka Babića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru obilježena je 13. godišnjica smrti hrvatskoga branitelja pukovnika Marka Babića.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:40)
U KBC-u Osijek jedna osoba na respiratoru

Na području Osječko-baranjske županije 230 osoba aktivno je na koronavirus. 

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:06)
U Vukovaru 3 nove pozitivne osobe na COVID-19, 10 novozaraženih na području cijele županije

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 4 osobe iz Rokovaca i 3 osobe iz Vukovara).

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 10:13)
Hrvatska bira 10. saziv Sabora

Hrvatski građani danas izlaze na birališta. Oko 3,8 milijuna građana koji imaju pravo glasa imaju mogućnost izabrati 10. saziv Sabora. Ove godine u posve novim okolnostima zbog epidemije koronavirusa, velikog broja građana u samoizolaciji, ali i sve većeg broja zaraženih.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 07:21)
U Vinkovcima se održavaju Rimski dani

Pod sloganom 'Inter nos fortiores' – 'Zajedno smo jači' u vinkovačkom parku Lenije održavaju se VIII. rimski dani, zabavna i kulturna manifestacija koja veliča rimsku kulturu na tlu Vinkovaca, javlja Hina.

(Subota, 04 Srpanj 2020 16:23)
1. Memorijalni turnir "Ivan Domac"

Održan 1. Memorijalni turnir "Ivan Domac"

(Subota, 04 Srpanj 2020 15:11)
U RH 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 1 osoba preminula

Prema službenim podatcima Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, 86 je novih slučajeva zaraze COVID-19 bolesti, u bolnicama se nalazi ukupno 85 osoba.

(Subota, 04 Srpanj 2020 14:01)

Predstavljen novi projekt zapošljavanja i samozapošljavanja u ekološkoj poljoprivredi

Žele osposobiti polaznike za  ekološke proizvođače i uzgajivače voća, povrća, aromatičnog i začinskog bilja Žele osposobiti polaznike za ekološke proizvođače i uzgajivače voća, povrća, aromatičnog i začinskog bilja Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je održana početna konferencija projekta Eko start čiji je nositelj Udruga žena Vukovar, a partneri Grad Vukovar, HZZ-Područni ured Vukovar, Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut, Lokalna razvojna agencija za pružanje usluga i Studium učilište. Financira se iz Europskoga socijalnoga fonda u stopostotnom iznosu i vrijedan je 915.593,59 kn. Cilj je projekta povećati zapošljivost i samozapošljivost najranjivijih skupina na tržištu rada kao što su dugotrajno nezaposleni, žene i mladi kroz provedbu inovativnih pograma u ekološkoj poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije.

- Kroz projekt će biti provedena dva programa osposobljavanja za ukupno 42 osobe iz ciljane skupine i to u teorijskom dijelu kao i kroz praktičnu nastavu na edukacijskim nasadima koje nam je ustupio Grad Vukovar. Najmotiviranijih 20 polaznika dobit će nakon osposobljavanja priliku da sa stručnom osobom izrade poslovne planove zapošljavanja i samozapošljavanja. Projekt inače traje 18 mjeseci i završava u rujnu 2020. godine - istaknula je koordinatorica Udruge žena Vukovar Mirjana Mizdrak Mišanović i voditeljica ovog projekta.

Kroz koje će programe osposobljavanja proći zainteresirani doznali smo od Ivane Deže, koordinatorice projekta u Studium učilištu.- Planirane su edukacije za 21-og polaznika u programu osposobljavanja za ekološkog proizvođača voća, povrća i aromatičnoga bilja kao i edukacija, također za 21-og polaznika u programu osposobljavanja za uzgoj i preradu aromatičnoga i začinskoga bilja – pojasnila je Deže, dodajući kako će polaznici na kraju osposobljavanja dobiti javnu ispravu koja će im biti upisana u radnu knjižicu.

 

Ekostart2

U tijeku je informiranje javnosti o ovom projektu te objava javnoga poziva za sudjelovanjem, a edukacijski programi trebali bi krenuti u rujnu.

-Ekološka proizvodnja i prodaja ekoloških proizvoda bilježi kontinuirani rast u EU i svijetu. Provedba ovog projekta otvara prostor i priliku i za naše područje u smislu razvoja ekološke poljoprivrede, a koja može doprinijeti i održivom ukupnom gospodarskom rastu i razvoju. Poticanjem razvoja vlastitih poslovnih ideja i stručnog poslovnog savjetovanja, ekonomskog osnaživanja socijalno ugroženih skupina, otvaraju se mogućnosti za nova radna mjesta. Na području naše županije to je nedovoljno korišten oblik zapošljavanja, a posebice među populacijom nezaposlenih i neaktivnih osoba. Ovim projektom želimo stvoriti temelje za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja kroz sveobuhvatan sustav prijenosa znanja i pružanja temeljne podrške nezaposlenima kroz spomenuto osposobljavanje, radionice, poslovno savjetovanje te izradu poslovnih planova kao i prakticiranje naučenoga na edukacijskom nasadu - naglasila je Mizdrak Mišanović.

 

 

 

Pročitano 365 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija