NAJNOVIJE
Održana izložba Kreativnost iz školskih klupa

U okviru projekta Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama, koji za cilj ima unaprijediti znanja kod učenika u području održivog razvoja i poduzetništva kroz otkrivanje njihovih talenata, izgradnje vrlina i poticanja kreativnosti i stvaralaštva, otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom Kreativnost iz školskih klupa.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 15:20)
Tribina o nestalim osobama

Tribina o nestalim osobama pod nazivom „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“, održana je u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 13:36)
Gradu Vukovaru nogometni stadion i zemljište u Borovu naselju

Održana je 13. sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, kojom je predsjedao ministar državne imovine i ujedno predsjednik UV CERP-a, Mario Banožić. Upravno vijeće usvojilo je pet odluka, među kojima je i Odluka o darovanju Gradu Vukovaru nekretnina u k.o. Vukovar. Riječ je o nekretninama u vlasništvu CERP-a, odnosno o nogometnom igralištu i zemljištu u Borovu naselju, a koje su osobitog značaja za sportski i društveni život u gradu Vukovaru. 

-Vjerujem da će ova vijest ipak najviše razveseliti članove nogometnog kluba HNK „VUKOVAR 1991“, jer osim seniorske momčadi, na stadionu trenira više od stotinu djece - rekao je ministar Mario Banožić.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 12:23)
HDLSKL poziva sve logoraše da se jave radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora poziva sve logoraše da se jave u udrugu radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije pred sudovima u Srbiji i Hrvatskoj i obeštećenja odnosno naknade nematerijalne štete prouzročene zatočenjem, teškim fizičkim i psihičkim maltretiranjem.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:59)
Tvrtka Tehnostan primjer je dobre prakse u obnovljivim izvorima energije

Vukovarska tvrtka Tehnostan trenutno je vodeća u Hrvatskoj kada je u pitanju korištenje obnovljivih izvora energije te prva tvrtka za daljinsko grijanje.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:53)
Dva šesta mjesta s Otvorenog prvenstva Hrvatske u ergometrima

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Hrvatskog veslačkog saveza održano je otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima pod nazivom „Croatia Indoor 2020“. Ovo natjecanje označava početak veslačke sezone gdje veslači pokazuju svoju fizičku spremnost i utreniranost a kompletna organizacija Hrvatskog veslačkog saveza analizira rezultate i pravi selekcije za veslačku reprezentaciju.

I ove je godine Hrvatski veslački klub „Vukovar“ nastupio na natjecanju s ukupno 8 veslača. Po kategorijama: kadeti muški B – Karlo Bendra, kadeti muški A- Matej Maljak, kadeti ženski A- Ella Paljušaj i Anja Vinković, juniori muški B- Ivan Hardi, juniori ženski A- Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski te je za veterane nastupio Krešimir Đalto.

Iako nije osvojena medalja, uspjeh Karla Bendre (6. od 23 natjecatelja u kategoriji) i Mateja Maljka (6. od  je 68 natjecatelja u kategoriji) te ukupni rezultati svih veslača pokazuju dobru utreniranost i spremnost za nadolazeću veslačku sezonu.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 08:53)
Obilježen Dan ružičastih majica

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Vinkovcima obilježen je Dan ružičastih majica.

(Srijeda, 26 Veljača 2020 15:43)

Predstavljen novi projekt zapošljavanja i samozapošljavanja u ekološkoj poljoprivredi

Žele osposobiti polaznike za  ekološke proizvođače i uzgajivače voća, povrća, aromatičnog i začinskog bilja Žele osposobiti polaznike za ekološke proizvođače i uzgajivače voća, povrća, aromatičnog i začinskog bilja Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je održana početna konferencija projekta Eko start čiji je nositelj Udruga žena Vukovar, a partneri Grad Vukovar, HZZ-Područni ured Vukovar, Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut, Lokalna razvojna agencija za pružanje usluga i Studium učilište. Financira se iz Europskoga socijalnoga fonda u stopostotnom iznosu i vrijedan je 915.593,59 kn. Cilj je projekta povećati zapošljivost i samozapošljivost najranjivijih skupina na tržištu rada kao što su dugotrajno nezaposleni, žene i mladi kroz provedbu inovativnih pograma u ekološkoj poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije.

- Kroz projekt će biti provedena dva programa osposobljavanja za ukupno 42 osobe iz ciljane skupine i to u teorijskom dijelu kao i kroz praktičnu nastavu na edukacijskim nasadima koje nam je ustupio Grad Vukovar. Najmotiviranijih 20 polaznika dobit će nakon osposobljavanja priliku da sa stručnom osobom izrade poslovne planove zapošljavanja i samozapošljavanja. Projekt inače traje 18 mjeseci i završava u rujnu 2020. godine - istaknula je koordinatorica Udruge žena Vukovar Mirjana Mizdrak Mišanović i voditeljica ovog projekta.

Kroz koje će programe osposobljavanja proći zainteresirani doznali smo od Ivane Deže, koordinatorice projekta u Studium učilištu.- Planirane su edukacije za 21-og polaznika u programu osposobljavanja za ekološkog proizvođača voća, povrća i aromatičnoga bilja kao i edukacija, također za 21-og polaznika u programu osposobljavanja za uzgoj i preradu aromatičnoga i začinskoga bilja – pojasnila je Deže, dodajući kako će polaznici na kraju osposobljavanja dobiti javnu ispravu koja će im biti upisana u radnu knjižicu.

 

Ekostart2

U tijeku je informiranje javnosti o ovom projektu te objava javnoga poziva za sudjelovanjem, a edukacijski programi trebali bi krenuti u rujnu.

-Ekološka proizvodnja i prodaja ekoloških proizvoda bilježi kontinuirani rast u EU i svijetu. Provedba ovog projekta otvara prostor i priliku i za naše područje u smislu razvoja ekološke poljoprivrede, a koja može doprinijeti i održivom ukupnom gospodarskom rastu i razvoju. Poticanjem razvoja vlastitih poslovnih ideja i stručnog poslovnog savjetovanja, ekonomskog osnaživanja socijalno ugroženih skupina, otvaraju se mogućnosti za nova radna mjesta. Na području naše županije to je nedovoljno korišten oblik zapošljavanja, a posebice među populacijom nezaposlenih i neaktivnih osoba. Ovim projektom želimo stvoriti temelje za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja kroz sveobuhvatan sustav prijenosa znanja i pružanja temeljne podrške nezaposlenima kroz spomenuto osposobljavanje, radionice, poslovno savjetovanje te izradu poslovnih planova kao i prakticiranje naučenoga na edukacijskom nasadu - naglasila je Mizdrak Mišanović.

 

 

 

Pročitano 291 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija