NAJNOVIJE
Vinkovčani u šokačkom kolu na stadionu i u gradu

Svečanim mimohodom gradskim ulicama u Vinkovcima su završene ovogodišnje 54. po redu Vinkovačke jeseni.

(Nedjelja, 22 Rujan 2019 20:30)
Otvoreno parkiralište s 19 parkirnih mjesta

Ispred sjedišta udruge Vukovarski leptirići u Velebitskoj ulici u Vukovaru otvoreno je novo uređeno parkiralište s 19 parkirnih mjesta za potrebe članova udruge i roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:35)
Penava objavio da će na izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović

Na otkrivanju Gonga svjetskoga mira u Vukovaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima da će na predsjedničkim izborima dati podršku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:26)
Svjetski gong mira svečano otkriven u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru svečano je otkriven Gong svjetskoga mira čime je Vukovar postao jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:19)
Premijer Plenković otvorio Vinkovačke jeseni

Sinoć su u Vinkovcima svečano otvorene završne svečanosti na ovogodišnjim 54. po redu Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod sloganom Tri nam drage riječi.

(Subota, 21 Rujan 2019 10:54)
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)

Predstavljen novi projekt zapošljavanja i samozapošljavanja u ekološkoj poljoprivredi

Žele osposobiti polaznike za  ekološke proizvođače i uzgajivače voća, povrća, aromatičnog i začinskog bilja Žele osposobiti polaznike za ekološke proizvođače i uzgajivače voća, povrća, aromatičnog i začinskog bilja Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je održana početna konferencija projekta Eko start čiji je nositelj Udruga žena Vukovar, a partneri Grad Vukovar, HZZ-Područni ured Vukovar, Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut, Lokalna razvojna agencija za pružanje usluga i Studium učilište. Financira se iz Europskoga socijalnoga fonda u stopostotnom iznosu i vrijedan je 915.593,59 kn. Cilj je projekta povećati zapošljivost i samozapošljivost najranjivijih skupina na tržištu rada kao što su dugotrajno nezaposleni, žene i mladi kroz provedbu inovativnih pograma u ekološkoj poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije.

- Kroz projekt će biti provedena dva programa osposobljavanja za ukupno 42 osobe iz ciljane skupine i to u teorijskom dijelu kao i kroz praktičnu nastavu na edukacijskim nasadima koje nam je ustupio Grad Vukovar. Najmotiviranijih 20 polaznika dobit će nakon osposobljavanja priliku da sa stručnom osobom izrade poslovne planove zapošljavanja i samozapošljavanja. Projekt inače traje 18 mjeseci i završava u rujnu 2020. godine - istaknula je koordinatorica Udruge žena Vukovar Mirjana Mizdrak Mišanović i voditeljica ovog projekta.

Kroz koje će programe osposobljavanja proći zainteresirani doznali smo od Ivane Deže, koordinatorice projekta u Studium učilištu.- Planirane su edukacije za 21-og polaznika u programu osposobljavanja za ekološkog proizvođača voća, povrća i aromatičnoga bilja kao i edukacija, također za 21-og polaznika u programu osposobljavanja za uzgoj i preradu aromatičnoga i začinskoga bilja – pojasnila je Deže, dodajući kako će polaznici na kraju osposobljavanja dobiti javnu ispravu koja će im biti upisana u radnu knjižicu.

 

Ekostart2

U tijeku je informiranje javnosti o ovom projektu te objava javnoga poziva za sudjelovanjem, a edukacijski programi trebali bi krenuti u rujnu.

-Ekološka proizvodnja i prodaja ekoloških proizvoda bilježi kontinuirani rast u EU i svijetu. Provedba ovog projekta otvara prostor i priliku i za naše područje u smislu razvoja ekološke poljoprivrede, a koja može doprinijeti i održivom ukupnom gospodarskom rastu i razvoju. Poticanjem razvoja vlastitih poslovnih ideja i stručnog poslovnog savjetovanja, ekonomskog osnaživanja socijalno ugroženih skupina, otvaraju se mogućnosti za nova radna mjesta. Na području naše županije to je nedovoljno korišten oblik zapošljavanja, a posebice među populacijom nezaposlenih i neaktivnih osoba. Ovim projektom želimo stvoriti temelje za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja kroz sveobuhvatan sustav prijenosa znanja i pružanja temeljne podrške nezaposlenima kroz spomenuto osposobljavanje, radionice, poslovno savjetovanje te izradu poslovnih planova kao i prakticiranje naučenoga na edukacijskom nasadu - naglasila je Mizdrak Mišanović.

 

 

 

Pročitano 196 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija