NAJNOVIJE
Dodijeljene volonterske nagrade za 2020

Povodom Međunarodnog dana volontera, PRONI Centar za socijalno podučavanje, nositelj programa Volonterski centar Vukovar, organizirao je uručenje godišnje volonterske nagrade pojedincima i organizatorima volontiranja s područja grada Vukovara za 2020. godinu pod sloganom Gradimo svoju zajednicu.

(Petak, 04 Prosinac 2020 17:57)
Penava: “Odabrali smo najpovoljnijeg ponuditelja, građani će imati jeftiniji gradski prijevoz.“

Čelnici grada održali su u Gradskoj vijećnici konferenciju za medije povodom 35. sjednice Gradskoga vijeća Grada Vukovara održane online putem 3. prosinca na kojoj je izglasana Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju za obavljanje gradskog prijevoza na području grada Vukovara. Kao najpovoljniji ponuditelj, na koncesiju od godinu dana, odabrana je tvrtka Slavonija bus iz Novog  Grada, a tvrtka Čazmatrans, koja ima sjedište u Vukovaru po prvi je puta ostala bez koncesije.

(Petak, 04 Prosinac 2020 17:00)
Dodijeljene nagrade na Danima Josipa i Ivana Kozarca

Na 26. danima Josipa i Ivana Kozarca u Vinkovcima su u petak dodijeljene nagrade za 2020. godinu, a nagradu za životno djelo dobila je znanstvenica Antonija Bogner-Šaban.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:49)
Naručeno 5,6 milijuna doza cjepiva! Cijepljenje će biti besplatno i dragovoljno

Hrvatska je naručila 5,6 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, a cijepljenje bi moglo započeti Pfizerovim cjepivom, koje bi trebalo prvo stići u 125.000 doza s kojima se može procijepiti 62.500 ljudi, najavio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:40)
Hrvatski sabor izmijenio Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Hrvatski sabor izmijenio je u petak Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i time otvorio mogućnost da se uskoro počnu izricati kazne onima koji se ne pridržavaju mjera zaštite od zaraze koronavirusom.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:34)
Vukovarski gimnazijalci na 20. INOVA MLADIH osvojili zlatnu medalju i priznanje

Vukovarski gimnazijalci, učenici prvog razreda prirodoslovno -matematičkog usmjerenja: Fran Hutinec, Karlo Žutić, Ema Stankoski Hrgović i Lara Šijanović, na ovogodišnjem 20.-tom izdanju INOVA – MLADI, prema odluci međunarodnog ocjenjivačkog suda  osvojili su zlatnu medalju i priznanje.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:29)
Umirovljenicima božićnice od 100 do 250 kuna

Na konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivan Penava objavio je početak isplate božićnica umirovljenicima čija je mirovina manja od 2.500 kuna.

(Petak, 04 Prosinac 2020 12:48)

Predstavljen novi projekt zapošljavanja i samozapošljavanja u ekološkoj poljoprivredi

Žele osposobiti polaznike za  ekološke proizvođače i uzgajivače voća, povrća, aromatičnog i začinskog bilja Žele osposobiti polaznike za ekološke proizvođače i uzgajivače voća, povrća, aromatičnog i začinskog bilja Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je održana početna konferencija projekta Eko start čiji je nositelj Udruga žena Vukovar, a partneri Grad Vukovar, HZZ-Područni ured Vukovar, Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut, Lokalna razvojna agencija za pružanje usluga i Studium učilište. Financira se iz Europskoga socijalnoga fonda u stopostotnom iznosu i vrijedan je 915.593,59 kn. Cilj je projekta povećati zapošljivost i samozapošljivost najranjivijih skupina na tržištu rada kao što su dugotrajno nezaposleni, žene i mladi kroz provedbu inovativnih pograma u ekološkoj poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije.

- Kroz projekt će biti provedena dva programa osposobljavanja za ukupno 42 osobe iz ciljane skupine i to u teorijskom dijelu kao i kroz praktičnu nastavu na edukacijskim nasadima koje nam je ustupio Grad Vukovar. Najmotiviranijih 20 polaznika dobit će nakon osposobljavanja priliku da sa stručnom osobom izrade poslovne planove zapošljavanja i samozapošljavanja. Projekt inače traje 18 mjeseci i završava u rujnu 2020. godine - istaknula je koordinatorica Udruge žena Vukovar Mirjana Mizdrak Mišanović i voditeljica ovog projekta.

Kroz koje će programe osposobljavanja proći zainteresirani doznali smo od Ivane Deže, koordinatorice projekta u Studium učilištu.- Planirane su edukacije za 21-og polaznika u programu osposobljavanja za ekološkog proizvođača voća, povrća i aromatičnoga bilja kao i edukacija, također za 21-og polaznika u programu osposobljavanja za uzgoj i preradu aromatičnoga i začinskoga bilja – pojasnila je Deže, dodajući kako će polaznici na kraju osposobljavanja dobiti javnu ispravu koja će im biti upisana u radnu knjižicu.

 

Ekostart2

U tijeku je informiranje javnosti o ovom projektu te objava javnoga poziva za sudjelovanjem, a edukacijski programi trebali bi krenuti u rujnu.

-Ekološka proizvodnja i prodaja ekoloških proizvoda bilježi kontinuirani rast u EU i svijetu. Provedba ovog projekta otvara prostor i priliku i za naše područje u smislu razvoja ekološke poljoprivrede, a koja može doprinijeti i održivom ukupnom gospodarskom rastu i razvoju. Poticanjem razvoja vlastitih poslovnih ideja i stručnog poslovnog savjetovanja, ekonomskog osnaživanja socijalno ugroženih skupina, otvaraju se mogućnosti za nova radna mjesta. Na području naše županije to je nedovoljno korišten oblik zapošljavanja, a posebice među populacijom nezaposlenih i neaktivnih osoba. Ovim projektom želimo stvoriti temelje za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja kroz sveobuhvatan sustav prijenosa znanja i pružanja temeljne podrške nezaposlenima kroz spomenuto osposobljavanje, radionice, poslovno savjetovanje te izradu poslovnih planova kao i prakticiranje naučenoga na edukacijskom nasadu - naglasila je Mizdrak Mišanović.

 

 

 

Pročitano 449 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija