NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

U Nuštru se održava 26. Memorijal „Andrija Andabak“

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović od 6. do 8. srpnja obilježit će se 26. memorijal "Andrija Andabak", a memorijal se održava i u spomen na sve branitelje Nuštra.

Obilježavanje počinje u petak, 6. srpnja, u 17 sati, kada će na Trgu dr. Franje Tuđmana radionice i natjecanje održati Hrvatska vojska, DVD Nuštar i županijski Bibliobus. U 19 sati započinje predstava "Crvenkapica" Gradskog kazališta "Joza Ivakić", u Domu kulture. 7. Srpnja u 9 sati bit će polaganje vijenaca na groblju, a u 10 je sati euharistijsko slavlje u crkvi sv. Duha. U 11 sati održat će se Svečana akademija i izložba "Lica rata" Hrvatskog povijesnog muzeja Zagreb. Subota će završiti okruglim stolom "Protuoklopna borba - protuoklopni vođeni raketni sustavi", u prostorijama DVD-a. U nedjelju, 8. srpnja sportska su natjecanja pa tako u 9 sati na streljani kreće Memorijalni turnir, a u 9.30 Memorijalni turnir u stolnom tenisu u dvorani OŠ Zrinski. U 10 sati bit će Memorijalni malonogometni turnir na stadionu NK Nosteria. Za sportska natjecanja nema kotizacije, a nagrade su pehari u obliku maljutke.  Sve informacije mogu se pronaći na Facebook stranici Memorijala. Andrija Andabak odlikovan je činom bojnika, kasnije i pukovnika, te je obitelji uručen orden Red kneza Domagoja s ogrlicom, prethodno Red Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana i Spomenica domovinskog rata. Andabak je uništio 32 oklopna vozila pa je tako po njemu nazvano priznanje koje HV daje za tri ili više uništenih oklopnih vozila.

Pročitano 372 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija