NAJNOVIJE
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)
Kazne za zatajenje informacija o nestalima do 300.000 kuna

Ovih je dana na snagu stupio novi Zakon o osobama nestalima u Domovinskome ratu budući da do sada Hrvatska nije imala jedinstven zakon koji bi uređivao ovu problematiku.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 16:39)
Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Na temelju odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara u Gradu Vukovaru objavili su javni poziv za predlaganje članova toga tijela, odnosno pozivaju ustanove i udruge s područja Vukovara, a koje u svojem djelovanju imaju programe u područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća Grada Vukovara, da podnesu svoje prijedloge za članove. 

(Petak, 16 Kolovoz 2019 14:51)
U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća

Jučer, oko 6,35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom D-46, iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 12:00)
Župan Galić obišao radove na projektu “Novo ruho Šumanovaca”

Svetište skrovite Gospe Šumanovačke, najstarije je svetište na području Vukovarsko - srijemske županije i drugo po starosti Marijansko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 11:56)
Nadbiskup Hranić: Djeca se ne rađaju jer su roditelji komotni i ne žele obvezu

Predvodeći misu na blagdan Velike Gospe u Aljmašu, nadbiskup đakovački i osječki i metropolit Đuro Hranić rekao je da se djeca u Hrvatskoj ne rađaju zbog toga što su roditelji komotni i ne žele obvezu, a ne zato što nemaju novaca.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 09:57)

Dodijeljeno još šest stanova deficitarnim kadrovima u Vukovaru

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, u gradskoj vijećnici svečano  su uručili Ugovore o najmu i ključeve 6 stanova za korisnike kadrovskih stambenih jedinica na području grada Vukovara.

Riječ je o mladim obiteljima i  kadrovima prijeko potrebnim u gradu Vukovaru naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.

-Uz prvih četiri stana koje smo podijelili pripadnicima hrvatske vojske danas smo dodijelili još jedan stan pripadniku hrvatske vojske  te još pet stanova mladim visokoobrazovanim osobama, deficitarnim kadrovima potrebnim gradu Vukovaru čime  stvaramo dobru osnovu za bolju budućnost našega grada, a sve to kroz iznimno dobru suradnju s Vladom Republike Hrvatske te Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje – rekao je Penava.

STANOVI 3

Temeljem Pravilnika o stambenom zbrinjavanju osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području grada Vukovara  5 stanova dodijeljeno je pripadnicima Hrvatske vojske, 3 stana kadrovima zdravstvenih zanimanja (doktor stomatologije, inženjer molekularne biotehnologije i magistra kemije) i 2 stana kadrovima ostalih zanimanja( magistar inženjer arhitekture i magistra psihologije).

Tročlano Povjerenstvo za dodjelu stanova  je zaprimilo ukupno 55 prijava za dodjelu kadrovskih stanova, a bodovi su se ostvarivali po nekoliko kriterija. Uz stručnu spremu bodovi su se ostvarivali i na dob na način da su mlađe osobe ostvarivale više bodova i obzirom na doprinos široj zajednici. Ukupno je bilo i 13 nepotpunih zamolbi za koje je zamjenica gradonačelnik Ivana Mujkić pojasnila kako će tim osobama uputiti dopis za nadopunu dokumentacije kako bi mogli sudjelovati na nekom od slijedećih natječaja za dodjelu stanova.

-Osam zamolbi bilo je odbijeno jer prema Pravilniku za dodjelu kadrovskih stanova  nisu zadovoljavali osnovne uvjete ili nisu bili potreban kadar, ili su već imali nekakvu nekretninu na području grada Vukovara, a imali smo i situacije odbijanja stanova s opravdanim razlogom, primjerice, zbog neodgovarajuće kvadrature obzirom na broj članova obitelji. Njihove zahtjeve Povjerenstvo će ponovno razmatrati, a sve one koji su stan odbili iz neopravdanih razloga, neće ponovno ući u razmatranje.- pojasnila je Mujkić.

Zbrinuti kadrovi su iz javnog i privatnog sektora, a u raspoloživim stambenim jedinicama ukupno će se zbrinuti 10 obitelji koje zajedno broje 24 člana. Stanovi su dodijeljeni u novoizgrađenoj zgradi u Tijardovićevoj ulici.

Pročitano 222 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija