Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Dodijeljeno još šest stanova deficitarnim kadrovima u Vukovaru

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, u gradskoj vijećnici svečano  su uručili Ugovore o najmu i ključeve 6 stanova za korisnike kadrovskih stambenih jedinica na području grada Vukovara.

Riječ je o mladim obiteljima i  kadrovima prijeko potrebnim u gradu Vukovaru naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.

-Uz prvih četiri stana koje smo podijelili pripadnicima hrvatske vojske danas smo dodijelili još jedan stan pripadniku hrvatske vojske  te još pet stanova mladim visokoobrazovanim osobama, deficitarnim kadrovima potrebnim gradu Vukovaru čime  stvaramo dobru osnovu za bolju budućnost našega grada, a sve to kroz iznimno dobru suradnju s Vladom Republike Hrvatske te Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje – rekao je Penava.

STANOVI 3

Temeljem Pravilnika o stambenom zbrinjavanju osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području grada Vukovara  5 stanova dodijeljeno je pripadnicima Hrvatske vojske, 3 stana kadrovima zdravstvenih zanimanja (doktor stomatologije, inženjer molekularne biotehnologije i magistra kemije) i 2 stana kadrovima ostalih zanimanja( magistar inženjer arhitekture i magistra psihologije).

Tročlano Povjerenstvo za dodjelu stanova  je zaprimilo ukupno 55 prijava za dodjelu kadrovskih stanova, a bodovi su se ostvarivali po nekoliko kriterija. Uz stručnu spremu bodovi su se ostvarivali i na dob na način da su mlađe osobe ostvarivale više bodova i obzirom na doprinos široj zajednici. Ukupno je bilo i 13 nepotpunih zamolbi za koje je zamjenica gradonačelnik Ivana Mujkić pojasnila kako će tim osobama uputiti dopis za nadopunu dokumentacije kako bi mogli sudjelovati na nekom od slijedećih natječaja za dodjelu stanova.

-Osam zamolbi bilo je odbijeno jer prema Pravilniku za dodjelu kadrovskih stanova  nisu zadovoljavali osnovne uvjete ili nisu bili potreban kadar, ili su već imali nekakvu nekretninu na području grada Vukovara, a imali smo i situacije odbijanja stanova s opravdanim razlogom, primjerice, zbog neodgovarajuće kvadrature obzirom na broj članova obitelji. Njihove zahtjeve Povjerenstvo će ponovno razmatrati, a sve one koji su stan odbili iz neopravdanih razloga, neće ponovno ući u razmatranje.- pojasnila je Mujkić.

Zbrinuti kadrovi su iz javnog i privatnog sektora, a u raspoloživim stambenim jedinicama ukupno će se zbrinuti 10 obitelji koje zajedno broje 24 člana. Stanovi su dodijeljeni u novoizgrađenoj zgradi u Tijardovićevoj ulici.

Pročitano 1289 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI