Ispiši ovu stranicu

„Vrhunsko vukovarsko" u dubrovačkoj staroj gradskoj jezgri

Svečano otvaranje trgovine s vukovarskim proizvodima Svečano otvaranje trgovine s vukovarskim proizvodima Foto: Ana Lovrić, Grad Vukovar

U središtu Dubrovnika otvorena prva trgovina sa slavonskim proizvodima u Hrvatskoj.

U dubrovačkoj staroj gradskoj jezgri  Zadruga "Vrhunsko vukovarsko"otvorila je svoj prodajno-prezentacijski prostor  u kojem će na jednom mjestu, kroz proizvode, ali i samo uređenje prostora, promovirati Vukovar i sve ono što Vukovar nudi.  Na inicijativu Grada Dubrovnika s kojim Grad Vukovar već  godinama njeguje prijateljske veze preko tamošnje zaklade „Blaga djela“  Vukovaru je ustupljen poslovni prostor od pedesetak četvornih metara u Ulici Marojice Kaboge, neposredno uz Stradun,  u samom srcu Dubrovnika. Na taj su način proizvodi proizvođača iz Vukovara,  okupljenih u zadrugu "Vrhunsko vukovarsko",  dobili svoje  mjesto na policama posebne trgovine u Dubrovniku, a taj je Vukovaru prijateljski grad prvi u Hrvatskoj u kojem su kupcima na jednom mjestu ponuđeni vrhunski domaći proizvodi našega kraja.  Za radove unutarnjeg uređenja i opremanja poslovnog prostora Društvo prijatelja dubrovačke starine zadruzi „Vrhunsko vukovarsko“ doniralo je 234.000 kuna.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković naglasio je kako su Dubrovnik i Vukovar stari gradovi prijatelji koji su u ratu dijelili sličnu sudbinu, ali i potpuno različit poslijeratni razvoj te da je zato sretniji što dva grada i na ovaj način surađuju.   

Vrhunsko vukovarsko 2

Zadovoljstvo ovom suradnjom nije krio niti gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
-Jako sam sretan i zahvaljujem Gradu Dubrovniku na ovoj suradnji. Dubrovnik je naš prvi grad - prijatelj u neovisnoj Hrvatskoj, a naša suradnja u  različitim područjima traje već niz godina.  Ovime spajamo plavu i zelenu Hrvatsku. Nevjerojatna je to prilika za gospodarstvenike s područja Vukovara i njegove okolice da se na mjestu bogatog turizma, na prelijepoj i frekventnoj dubrovačkoj lokaciji, objedinjuje, prezentira i nudi ono najbolje iz Vukovara.  Našim proizvođačima dajemo jednu više nego fer priliku da se pozicioniraju na uistinu jako dubrovačko tržište čije su potrebe velike, a time ujedno učine doprinos jačanju prepoznatljivosti i promocije Vukovara. Ovo je uistinu ogroman iskorak i nadamo se da ćemo kroz godine postići razinu koja će zadovoljiti potrebe tržišta na moru, ali i da ćemo ponudu Vukovara upotpuniti proizvodima iz Dubrovnika. To bi onda bila lijepo ispričana priča - zaključio je Penava zahvaljujući što od ideje o otvaranju trgovine slavonskih proizvoda do same realizacije nije proteklo puno vremena.

Vrhunsko vukovarsko 3

U bogatoj ponudi trgovine nalazi se cijeli niz domaćih, vukovarskih proizvoda - med i razni proizvodi od meda, medenjaci i praline, pekmezi i džemovi, šalše, suhomesnati proizvodi, razni sirevi, aronija, vina, rakije i likeri, suncokretova ulja, brašno... A u paletu vrhunskih proizvoda uključeni su i vukovarski  suveniri.

-Plan je širiti vukovarsku ponudu dodatnim proizvodima jer Vukovar doista, kada su u pitanju kvalitetni proizvodi, ima puno toga ponuditi domaćim kupcima u Hrvatskoj i turistima. Cilj je stvoriti kvalitetu i prepoznatljivost proizvoda iz Vukovara, a izdvojena poslovna jedinica zadruge „Vrhunsko Vukovarsko“ zasigurno će uvelike doprinijeti razvoju, dobrobiti i unaprjeđenju vukovarskih gospodarstvenika, posebice što će u svjetskoj destinaciji poput Dubrovnika,  brojni slavonski proizvodi biti dostupni, osim Dubrovčanima, i gostima iz cijeloga svijeta – rekao je Vedran Barić, voditelj zadruge Vrhunsko vukovarsko dodajući kako su Dubrovčani najviše zainteresirani za naš šumski med i med od bagema, suhomesnate proizvode, šalšu, hladna suncokretova ulja, kozji sir i vina.
-Želimo trgovine otvoriti i u Zagrebu, Istri, proširiti se i pokazati da Slavonija ima vrhunske i kvalitetne proizvode – rekao je Barić zahvaljujući na dobivenoj prilici.

Svečanosti otvorenja poslovnog prostora uz izaslanstvo Grada Vukovara, nazočila je i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Orlanda Tikić te predsjednik Gradskoga vijeća Grada Dubrovnika  Marko Potrebica te dubrovački gospodarstvenici zainteresirani za suradnju. Za dobru atmosferu pobrinuli su se tamburaši u slavonskim narodnim nošnjama.

Zadruga "Vrhunsko vukovarsko" utemeljena je u rujnu 2018. godine, a okuplja 26 zadrugara proizvođača iz Vukovara i okolice. Zadruga autohtonim i za grad Vukovar prepoznatljivim proizvodima pridonosi uspješnijoj promociji grada te plasira proizvode oznakom kvalitete "Vrhunsko vukovarsko" na lokalno, ali i tržište cijele Hrvatske.

Pročitano 884 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić