Ispiši ovu stranicu

Ronioci iz Hrvatske i BiH u Vukovaru čistili dno Dunava

Ronioci u akciji Ronioci u akciji Foto: Valerija Lozančić

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ održao je tradicionalnu, desetu po redu akciju čišćenja korita rijeke Dunav.  Ove su godine uz pomoć ronioca iz cijele Hrvatske i BiH čistili dno Dunava na potezu od restorana Mornar do nebodera Dunav 1 i 2.

-Cilj ovakvih akcija je zaštititi okoliš te ojačati ekološku svijesti javnosti,  djelovati edukativno u preventivne svrhe i poslati jasne poruke građanima da rijeke, jezera i mora nisu mjesta na kojima se odlaže otpad - rekao je predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti „Vukovar“ Mario Kamenjaš.

Ronioci ciscenje Dunava

Tijekom dva sata akcije iz Dunava su izvadili bicikle, bačve od 200 litara, antene te plastične i staklene boce, a pronašli su i limeni čamac kojeg će kasnije izvaditi uz pomoć padobrana, pojasnio je Kamenjaš.

U rijekama i jezerima, pa tako i u Dunavu i Vuki, ronioci pronalaze raznovrstan otpad, a često je, na žalost, riječ o nerazgradivom otpadu.

U samoj akciji ronjenja sudjelovalo je tridesetak ronilaca, a ostalih tridesetak priključit će im se  se u čišćenju i odvoženju otpada s obale.

Potporu akciji dali su Grad Vukovar, Županija vukovarsko-srijemska i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Pročitano 1411 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić